Na umělých hřištích ve fotbalovém areálu na Nových Sadech v sobotu bojovalo deset týmů o pohár pro vítěze letošního Chelsea Cupu.

Na něj si brousil zuby pořádající tým FC Chelsea, který ve čtvrtfinále porazil tým United Players 3:1, jenže v semifinále nestačil na pozdější vítěze FC Holice (0:3).

Druhý finalista vzešel z dvojice týmů LCF Litovel – TJ Gottwaldov. Těsnou výhru 2:1 si připsali litovelští fotbalisté, kteří tak postoupili do finále.

Tomu předcházel souboj o třetí místo, který nakonec obstaral penaltový rozstřel mezi FC Chelsea a Gottwaldovem. Pořadatelský tým v penaltách uspěl a získal pohár pro třetí místo.

Finále bylo jednoznačnou záležitostí Holice, který rozdrtila Litovel přesvědčivě 6:1 a získala tak trofej pro vítěze.

Hlavní organizátor Aleksandar Pejičič po skončení finále rozdal kromě pohárů pro nejlépe umístěné týmy taky ceny v individuálních kategoriích. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Navrátil z FC Chelsea, nejlepším obráncem Laštůvka z Holice a nejlepším střelcem se stal jeho spoluhráč Vejvoda.

Chelsea Cup 2014:

čtvrtfinále: LCF Litovel – Bílý Balet 2:0, FC Chelsea – United Players 3:1, FC Holice – SCO 6:0, TJ Gottwaldov – F1 u Slávka 4:3 p.

semifinále: Litovel – Gottwaldov 2:1, Holice – Chelsea 3:0.

o třetí místo: Gottwaldov – Chelsea 0:1 p.

Finále: Holice – Litovel 6:1.