Premiéru na Bohemians (1:1) zvládl obstojně, a tak bylo olomoucké publikum zvědavé, jestli na svůj výkon Uroš Radakovič naváže i v domácím prostředí.

Fanoušky rozhodně nezklamal. Naopak, ze Sigmy byl nejlepším, na hřišti mu zdárně sekundoval jen brněnský Pavel Zavadil.

„Moc nehodnotím osobní výkon, spíš mě zajímá týmová práce. Já se soustředím na to, co můžu dát týmu, aby hrál lépe a přišly i výsledky," nechtěl se příliš pouštět do hodnocení svého výkonu Radakovič.

Celkovou atmosféru utkání však vyzdvihnout neopomněl, premiéru na Andrově stadionu si užil.

„Jsem spokojený, jsou tady dobří fanoušci, navíc dojeli i ti z Brna, takže to byl skvělý zápas," řekl jednadvacetiletý obránce.

Zamrzelo ho jediné, a to ztracené dva body po remíze 1:1. „Oni měli dvě vyložené šance, ale myslím, že jsme měli zápas vyhrát, že bychom si to zasloužili," doplnil Radakovič.

Nákopy? Snažíme s hrát fotbal 

Se slovy hostujícího Zavadila, že Sigmě nehrál střed hřiště, proto se uchylovala k dlouhým nákopům, příliš nesouhlasil.

„Nemyslím si, že nefungoval střed. Používali jsme sice více dlouhých nákopů, ale jinak jsme mančaft, který se snaží hrát fotbal. Bylo to i tím, že jsme tam pak měli dva vysoké útočníky," vysvětloval Radakovič.

Přestože inkasovaná branka padla z prostoru, kde měla operovat především dvojice Hála – Rajnoch, vytáhlý blonďák nasypal popel na hlavu i sám sobě.

„Je to moje chyba stejně jako ostatních. Na inkasované brance mám samozřejmě taky podíl," prohlásil kriticky.

Rajny mi hodně pomáhá

Ve dvou situacích se z tribuny mohlo zdát, že Radakovič zahrál balon zbytečně do autu, přestože po něm chtěl brankář Buchta přihrávku.

Sám Srb však v komunikaci problém nevidí.

„Myslím, že to není nějaký velký problém, každým zápasem se to bude lepšit."

Bývalý mládežnický reprezentant si pochvaluje i spolupráci s novým stoperským parťákem, kapitánem Janem Rajnochem.

„Rajny mi hodně pomáhá na hřišti tím, že na mě mluví. Navíc se od tak zkušeného hráče učím i na trénincích," pochvaloval si Radakovič.

Útočníci jsou silní, ale poradím si

Po dvou utkáních Synot ligy mohl bývalý hráč italské Boloni popsat i první poznatky o českých forvardech.

„Útočníci jsou tady silní, ale myslím, že jsem schopný si s tím určitě poradit. Bude to v pořádku," nepochyboval Radakovič, kterému dal Deník jako jedinému hráči Sigmy známku sedm.

Sám se v závěru mohl v domácí premiéře zapsat mezi střelce, střelu z voleje však v dobré pozici namířil mimo.

„Chybělo tomu jediné, a to, že nejsem útočník, ale obránce. Myslím, že když bude pršet, budu mít víc štěstí," uzavřel se smíchem srbský obránce Radakovič.

Michal Kvasnica