Přijde, nepřijde. Bude, nebo nebude. Stav možného příchodu nového útočníka do prvoligového týmu fotbalistů SK Sigma Olomouc trošku připomíná obvyklý začátek pohádek, tedy bylo nebylo. A jak to skutečně bude, nebo nebude, to bude jasné až v závěru tohoto týdne. Vlastně úplně jisté. To už totiž skončí zimní přestupní termín v českém profifotbale. Kdože by to mohl do Sigmy přijít? Zřejmě některý z nadbytečných útočníků pražské Slavie.

O tom, že by mohl na Hanou nějaký útočník přijít, hovořil sportovní ředitel SK Sigma Olomouc Jiří Kubíček už před několika týdny. „Pokud by odešel Hubník, máme dohodu s jedním špičkovým klubem, že bychom od něj mohli získat jednoho útočníka,“ říkal Kubíček.

Teď už tato podmínka, zdá se, padla. „Když trenér rozhodne, že by ten hráč byl pro nás platný, tak se určitě domluvíme,“ řekl Deníku Kubíček. Ten je momentálně s týmem Sigmy na herním soustředění v Turecku. „Hned po návratu domů, tedy od čtvrtka, začneme hledat cesty, jak by se to dalo případně uskutečnit,“ podotkl.

Sigma dala na herním soustředění v Turecku za čtyři zápasy pouze jedinou branku. Možná i proto se klub snaží na poslední chvíli ještě jednoho útočníka získat. Ale… „Bijí se v nás dvě věci. Rozhodli jsme se, že půjdeme cestou vlastních odchovanců. A pokud z nich nevzejdou hráči, které potřebuje, tak tým doplníme o hráče odjinud. Jenže my teď máme v týmu tři mladé talentované útočníky. Petra, Doležala a Pospíšila. Když nyní někoho přivedeme, tak jejich vývoj zbrzdíme,“ řekl Kubíček.

„Na druhou stranu hráč typu Toleskiho, který je schopný dávat góly, to by bylo velmi atraktivní pro diváky. Takže pokud dostaneme možnost získat hráče, který by byl pro náš tým přínosem, bylo by to zvýšení kvality, tak se ho budeme snažit získat bez ohledu na to, jestli někdo odejde, nebo ne,“ podotkl olomoucký sportovní ředitel.

A který hráč by se případně mohl v Olomouci objevit. „To záleží na Slavii, které z hráčů bude chtít pustit. Pak je to otázka jednání. Pokud by to byl Toleski, tak do toho půjdeme. U dalších jmen bychom museli vše projednat s trenérem. Musel by to být hráč, který zvedne kvalitu naší ofenzivy,“ řekl Kubíček.

Na Hané už jednu posilu v zimě získali. Po téměř čtyřech letech v cizině se vrátil zpět do Sigmy odchovanec klubu záložník David Kobylík. Už jen ten by měl přispět ke zvýšení útočné síly týmu. A s případným novým útočníkem by mohla být Sigma ještě silnější. „Kdyby to vyšlo, tak potom už nebudeme odbývat jaro s tím, že skončíme osmí,“ naznačil Kubíček, že klub by chtěl mít nejvyšší ambice.

Z klubu by naopak mohli odejít stoper Martin Hudec a útočník Michal Hubník. Ale už by to mohlo být jen směrem do Skandinávie, do Švýcarska nebo postsovětských zemí. Jinde u přestupy skončily.