Pětatřicetiletý brankář totiž v sobotu nepochopitelnou hlavičkou skolil libereckého Pulkraba a musel do sprch.

„Byla to ode mě velká chyba, je mi to líto," omlouval se po zápase.

Co se ve vypjatém závěru přihodilo?
Byl tam dlouhý balon za obranu, šel jsem na něj a nějak jsme se srazili. Pár minut před tím jsem dostal ránu do hlavy. Nevím, co se stalo… Byla to ode mě velká chyba, že jsem na toho hráče vůbec šel. Ani nevím, co jsem mu vlastně udělal. Pak jsem jenom viděl, jak rozhodčí vytahuje červenou kartu, tak jsem se trochu podivil.

Vyloučení jste nečekal?
Promítal jsem si hlavou, co jsem vlastně udělal. Kluci mi říkali, že jsme šli tři na jednoho. To třeba vůbec nevím. Mám výpadky, za uchem velkou bouli, možná lehký otřes mozku. Ale to mě neomlouvá. Bohužel už to neovlivním, oslabil jsem mančaft do dalších zápasů. Velká chyba. Je mi to líto.

Kdy vaše zdravotní problémy začaly?
Moc si toho nepamatuju od okamžiku, kdy jsem do hlavy dostal poprvé. Odražený balon, šel jsem do něj, najednou rána a byl jsem vypnutý. Bylo to okolo sedmdesáté minuty. Uvažoval jsem, že se nechám vystřídat, ale chtěl jsem to s kluky dohrát do konce a nevzdát se. Kluci mi pomohli, žádné střely na mě nešly. Bohužel si z toho opravdu moc nepamatuju. Možná by bylo lepší, kdybych se nechal vystřídat.

Vaše ostrá reakce překvapila například i Michala Ordoše, který říkal, že vás takhle ještě neviděl…
Byla to moje první nebo druhá červená karta, nejsem zákeřný. Spíš naopak. Nesnažím se ani šetřit a zdržovat čas, jedu si to svoje.

Čekáte velký trest?
Červená mě strašně mrzí i z toho důvodu, že nás čekají těžké zápasy a já jsem kluky oslabil. Věřím ale, že mi pomůžou a že to doma se Slavií zvládnou i beze mě. Možná je to trochu nastartuje, že bude nějaká změna. Reichy (Michal Reichl – pozn. red.) je dobrý gólman, nebojím se toho, že mě nezastoupí. Když vyhrajeme, možná budu i za červenou kartu rád.

Jihlava vyhrála a odskočila vám. Stále věříte, že se dá sestup odvrátit?
Jihlava vyhrála? Bohužel. Ale nemůžeme koukat na to, jestli soupeř vyhraje nebo prohraje. Musíme uhrát co nejvíc bodů, i když se nám tabulka komplikuje. Zápasů ubývá, ale věříme, že s tím něco můžeme udělat. Myslím, že se bude hrát až do posledního kola.