„Nálada před zápasem je výborná. Snad vydrží i po zápase," usmíval se trenér Kalvoda.

Důvod k úsměvům v poslední době zase má. Jeho tým si na prvním místě drží sedmibodový odstup od pronásledovatelů. A pokud zvítězí se Zlínem, bude moct už 
v příštím středečním kole 
v Pardubicích získat prvoligovou definitivu.

„Když Zlín porazíme, tak uděláme velký krok k postupu do první ligy. My jdeme zápas od zápasu a pokaždé chceme tři body. Chceme do ligy, takže musíme vyhrát každé utkání," řekl už po minulém utkání obránce David Bystroň.

Ten nahradil v posledních dvou utkáních na postu stopera Jana Rajnocha, jenž si odpykával disciplinární trest za vyloučení ve Vlašimi. Proti Zlínu by se měl kapitán Rajnoch s největší pravděpodobností vrátit na hřiště 
a Bystroň na lavičku.

Forma dobrá

Právě ve Vlašimi zatím Sigma naposledy ztratila body, když dostala branku v závěru nastaveného času. Od té doby složila doma jasně Táborsko 4:0 a naposledy hladce vyhrála v Kolíně. Formu před šlágrem má tedy dobrou.

Zlín však bude nepříjemný soupeř. Na jaře má vůbec nejlepší výsledky ze všech. Z devíti utkání vyhrál osm. Zaváhal jedinkrát doma se Znojmem. „Na jaře se jim daří hodně dobře," uznal kouč Sigmy Kalvoda.

Záložník Miloš Kopecký se stal hráčem měsíce března celé soutěže. Bohumil Páník zase vládl trenérům.

Když v zimě mluvil o tom, že Zlín na jaře hodlá útočit na postup, vzbuzovalo to spíš lehké úsměšky. Jenže šestibodové manko jeho muži rychle smazali a v současnosti jsou nejspíš nejžhavějším kandidátem na druhé místo za Sigmou.

Mají dva nebezpečné hroťáky, varuje Kalvoda

Zlín ukázal potenciál už 
v zimní přípravě. Vyhrál olomouckou skupinu Tipsport ligy, když se Sigmou remizoval 2:2. Poté na Final Four skončil třetí.

„Zlín je nebezpečný soupeř. Hraje kombinačně podobně jako třeba Varnsdorf nebo Táborsko. Mají dva nebezpečné hroťáky Železníka a Poznara. V obraně je zkušený Hubáček," zanalyzoval krátce hru soupeře Kalvoda.

„Doufám, že přijde hodně diváků a proti Zlínu nám pomůžou. Může to být jeden z rozhodujících zápasů," dodal.

Fanoušky na zápas může kromě fotbalu přilákat také možnost vyhrát vstupenky na červnové mistrovství Evropy jednadvacítek.

Na Andrově stadionu se začíná v sobotu od 17 hodin.