Trenér Holice přiznal, že jeho týmu se v zápase nepovedlo vůbec nic. „Chybělo všechno. Pohyb, nasazení, agresivita a gólové příležitosti. Nebylo tam nic," hlesl po utkání Oldřich Machala.

Jeho tým se v prvním poločase snažil tvořit hru, ale ofenziva Holice byla naprosto jalová. Úspěch naopak slavil přímočarý fotbal Otrokovic, které si v první půli vypracovaly dvougólové vedení.

„Naplnilo se přesně to, co jsme chtěli," pochvaloval si trenér Otrokovic Marek Sedlák, jehož tým předváděl rychlý a efektivní fotbal.

„Typologicky máme hráče na rychlý přechod. V úvodu soutěže jsme ještě hrávali na dva útočníky, ale po debaklu v Líšni jsme trochu změnili strategii. Vytvořili jsme si šance a ty jsme také proměnili," těšilo kouče hostů.

O obě branky Otrokovic se postaral záložník Ondřej Šuranský. Ten otevřel skóre ve 14. minutě, když převzal přihrávku Elšíka, zbavil se obránce a střelou k tyči překonal Muchu.

Druhý gól si nechal Šuranský na závěr poločasu. Pětadvacetiletý záložník hostů se ve vápně šikovně zbavil Lysoňka a bez problému překonal domácího brankáře.

HFK zahrozil v první pětačtyřiceti­minutovce jen jednou, když se k hlavičce po rohu protlačil Buček, ale jeho pokus mířil vysoko nad.

Ve druhé půli měli hosté několik příležitostí na zvýšení náskoku, ale Juráň ani Silný ve vyložených pozicích branku netrefili.

Naděje na dobrý výsledek Holice definitivně ztratila v 74. minutě, kdy musel předčasně do kabin Marek Heinz. Domácí kapitán po odehrání zavadil o nohu Šuranského a rozhodčí překvapivě tasil rovnou červenou kartu.

Zápas se tak už dohrával jen z povinnosti a hosté si z Olomouce odvezli zasloužené tři body, což potvrdil i domácí trenér Machala.

„Otrokovice vyhráli zaslouženě. Byly celý první poločas lepší. My jsme si nedokázali vypracovat jedinou příležitost, takže z tohoto pohledu výsledek odpovídá průběhu," uvedl lodivod Holice.

1. HFK Olomouc – FC Viktoria Otrokovice 0:2 (0:2)

Branky: 14. a 44. Šuranský. Rozhodčí: Vojkovský – Trigas, Slaminka. ŽK: Rozsíval – Mlýnek. Diváků: 112.

HFK: Mucha – Kucharčuk, Murín, Lysoněk, Kováč – Bořil (82. Grézl), Rozsíval, Buček, Šteigl – Heinz, Danis. Trenér: Oldřich Machala.

Otrokovice: Juřík – Rajnoha (87. Zach), Netopil, Juráň, Mlýnek – Foltýn, Šuranský, Mazouch, Elšík (83. Němec), Jasenský – Silný (81. Mlčák). Trenér: Marek Sedlák.

ONDŘEJ KAŠLÍK