Oba trenéři však přiznali, že rivalita mezi kluby není taková. Přesto si cestu na tribunu našlo 120 platících diváků, kteří sledovali plno šancí na obou stranách a vítězství domácích 2:1.

„Byla to spíše nadstandardní návštěva,“ přiznal trenér domácích Miroslav Večeřa.

„Zápasy s Dlouhou Loučkou určitě bolí víc,“ dodal kouč Večeřa hned po utkání, které nabídlo pouze tři žluté karty.

„Není to takové jako s Novou Hradečnou,“ přitakal mu jeho protějšek Jindřich Huběnka a hned prozradil jeden z nedostatků svých svěřenců: „Máme problém se sami vyhecovat. Povede se nám to spíše proti těm silnějším.“

V slunečném, ale chladném počasí začali lépe domácí, které ale srazil gól z první vážnější akce Střelic. Jiří Völfl dostal míč za obranu, a přestože mohl ještě přihrávat, vzal zakončení na sebe a v deváté minutě prostřelil Vybíhala.

Po úvodní brance byl Šumvald zaskočený a přenechal iniciativu hostům. „Přizpůsobili jsme se jim,“ nechápal Večeřa.

Střeličtí si vytvořili příležitosti na zvýšení vedení, ale často je zradila koncovka nebo se ocitli v ofsajdu.

A tak přišel trest. Přesně po půl hodině hry se trefil nádherně do šibenice z přímého kopu Zdeněk Šenk. Za takovou branku by se nemuseli stydět ani ligoví střelci.

Gól vrátil šumvaldské fotbalisty do hry, ale málem je srazil zpátky na kolena Mihailescu, který přihrávkou z poloviny hřiště vystrašil svého brankáře, který jen s vypětím všech sil poslal míč skluzem na roh.

Ve druhém poločase měli domácí míč častěji na svých kopačkách, ale největší šanci měl hostující kapitán Málek, který v samostatném úniku trefil pouze břevno.

„Měli smrtící brejky. Jejich hráči jsou rychlí. Můžeme být jen rádi, že některý z nich neproměnili. Herně to byl ale, se vší úctou, nejslabší soupeř a mohli jsme dát více gólů,“ hodnotil Večeřa soupeře.

OSM LIDÍ NA TRÉNINKU

„Měli jsme hodně šancí, bohužel je dlouhodobě neproměňujeme a je na nás deka. Nemyslím si ale, že by soupeř byl o hodně lepší,“ reagoval Huběnka a rozhořčeně pokračoval: „Hrajeme to, na co máme. Máme zraněné a hlavně netrénujeme. V pátek nás přijde maximálně osm, z toho jeden jsem já. Navíc trénují pořád ti stejní. Kdyby to někteří začali brát vážně, tak bychom mohli hrát klidný střed tabulky.“

Střelice potvrzovaly, že ofenziva není v právě probíhající sezoně jejich silná stránka. V dosavadních deseti zápasech daly pouze dvanáct branek, což je nejméně z celého okresního přeboru.

Chvíle domácích i přes herní převahu přišly až v posledních deseti minutách, kdy ale dvakrát ztroskotali na brankáři Buřvalovi. „Ve druhém poločase jsme už hráli lépe,“ byl spokojenější domácí kouč.

V ochozech se už začalo spekulovat, na kterou z branek se bude kopat penaltový rozstřel, když v tom vypukla radost v táboře Šumvaldu.

Klíčová chvíle nastala minutu před koncem. Hosté mohli přejít do protiútoku, ale ještě na vlastní polovině přišla ztráta a Martin Klein zpoza vápna poslal míč za padajícího Buřvala. „Je ho tady škoda,“ chválil střelce jeho kouč.

„Původně jsem chtěl přihrávat, ale spoluhráč už byl obsazený, tak jsem do toho kopl na slepo bodlem na dlouhou nohu a padlo to tam,“ komentoval hrdina domácích. „Viděl jsem míč na poslední chvíli. Snažil jsem se tam ještě skočit, ale nedosáhl jsem na to,“ litoval po utkání hostující brankář.

SK Šumvald – Sokol Střelice 2:1 (1:1)

Branky: 30. Šenk, 89. Klein – 9. Völfl. Rozhodčí: Navrátil – Brázda, Kašík. ŽK: Nerušil – Král, Vaněk. Diváci: 120.

Šumvald: Vybíhal - Mihailescu, Nerušil, Kolda, Novotný - Kubík, Vozatár, Šenk, Kuraj - Kyselý, Klein. Střídali: Mucka, Bednář, Bartoněk, Brada. Trenér: Miroslav Večeřa.

Střelice: Buřval – Pavlík, Král, Vymazal, Koutný – Walter, Habermann, Vaněk, V. Málek – Slavíček, Völfl. Střídali: M. Málek, Ptáček. Trenér: Jindřich Huběnka.