Olomoučtí mladíci se do svého soupeře pustili od úvodních minut a snažili se prokombinovat před brankáře Jelínka. Zdlouhavé dobývání se však Sigmě vymstilo už v 10. minutě, když se Kroměříži vydařila brejková situace a míč doputoval až Ševčíkovi, který jej důrazně dopravil gólmana Bártu.

„Náš Adam Ševčík nám dal gól, sice mu gratuluju, ale v tu chvíli jsem byl trochu naštvaný. Teď už mi to nevadí," smál se po zápase Augustin Chromý.

Radost nejen Adamovi Ševčíkovi, který je v Kroměříži na hostování ze Sigmy, dlouho nevydržela. Kapitán Kroměříže neuváženě fauloval ve vápně Schmidta už dvě minuty po prvním gólu a rozhodčí nařídil penaltu. O pokutový kop se s přehledem postaral domácí záložník Plšek a poslal brankáře na druhou stranu. „Udělali jsme hloupou chybu, hráč skluzoval na brankové čáře, když už míč utíkal do autu. Byla to chybka z přemotivování," uznal hostující trenér Bohumil Páník.

Po řadě neproměněných šancí se na rozuzlení zápasu čekalo až do 75. minuty, když se krásná akce povedla olomouckému bekovi Hýblovi. Dvacetiletý obránce se protáhl kolem hostujícího Cverny, předložil do vápna dobře nabíhajícímu Plškovi a ten podruhé v zápase uklidil míč do sítě.

Hosté sahali v závěrečných minutách po vyrovnání, ale v brance Sigmy se vytáhl Michal Bárta. V 88. minutě vychytal z jasné pozice střílejícího Slaměníka, míč mířící do prázdné branky poslal do bezpečí stoper Štěrba a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Dnes domácí podržel hlavně gólman. Chytil těžké střely. My jsme hru otevřeli, vytvořili jsme si vyložené šance. Bohužel jsme bez bodu, takový je ale fotbal," zůstal po zápase nad věcí trenér Kroměříže Páník.

Jeho protějšek Augustin Chromý uznal kvalitu soupeře, který dal domácímu týmu zabrat. „Přijelo velmi konsolidované a disciplinované mužstvo. V prvním poločase jsme předváděli výborný fotbal, byli jsme silní na míči. Ale neproměnili jsme šance a udržet takové tempo bez gólů je těžké," mínil Chromý. Ve druhé půli si podle něj Sigma poradila hlavně bojovností.

„Hráčům za to patří dík. I brankář Bárta nás podržel. I trochu se štěstím jsme to uhráli. Kdybychom byli efektivnější v zakončení, tak by zápas byl v klidu," uzavřel Chromý.

SK Sigma Olomouc B – SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:1 (1:1)

Branky: 13.(z pen.) a 75. Plšek – 10. Ševčík. Rozhodčí: Kneisl Z. – Dresler, Kneisl L. ŽK: Handl, Ševčík (Kroměříž).

Sigma Olomouc B: Bárta – Texl, Štěrba, Svozil, Hýbl – Schmidt, Plšek (79. Richter), Habusta, Kalvach, Vichta (83. Hladík) – Rolinc (70. Žák). Trenér: Augustin Chromý.

Kroměříž: Jelínek – Látal (75. Slaměník), Netopil, Budín, Chýla – Cverna, Steiner, Handl (70. Strašák), Perůtka, Šturma – A. Ševčík. Trenér: Bohumil Páník.

Autor: Stanislav Heloňa