„Bylo to hodně těžké, v prvním poločase to vypadalo na remízový zápas. Šance se rodily těžko," popisoval trenér holické rezervy Jaromír Lukášek.

Jedenáctá Litovel chtěla na půdě dvanácté Holice B bodovat a po dvaceti minutách hry se dočkala vedoucího gólu. Miklánek se Šromem rozehráli rohový kop na krátko a dobrý centr poslal do holické sítě hlavičkou Bednář. Litovel byla na koni, ale o své vedení přišla ještě před koncem prvního dějství.

„Hráli jsme dobře, byli jsme agresivní a dobře jsme napadali. Bohužel jsme ale propadli v obou velkých vápnech – nebyli jsme schopni ubránit žádnou obrannou situaci a v útoku jsme zase neproměnili pár šancí," mrzelo litovelského trenéra Petra Mrázka.

Holice vyrovnala ve 39. minutě kdy po brejku a centru Blažkovského z levé strany zakončoval do odkryté branky hlavičkou Malínek.

Holický obrat byl dokonán v 71. minutě. Blažkovský byl opět v roli nahrávače, adresátem byl tentokrát Krejčí, který hlavou poslal domácí tým do vedení 2:1.

„Touto inkasovanou brankou se soupeř trošku položil," poznamenal kouč Lukášek.

Gólovou pojistku domácí fotbalisté přidali po pěkné akci v 83. minutě. Tentokrát byl už Blažkovský v úloze střelce, když kolmou nahrávku Jíši proměnil v gól na konečných 3:1.

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Naše hra jak v obranné fázi, tak v útoku byla prostě žalostná," zhodnotil trenér Litovle Petr Mrázek.

Domácí si vítězství vybojovali až ve druhém dějství.

„Ve druhém poločase jsme byli aktivnější a důraznější. Zaslouženě jsme vyhráli tím, že jsme byli šťastnější na góly. Ve hře to tak ani nevypadalo, ale dali jsme o dva góly víc a proto jsme zvítězili," zhodnotil kouč HFK Jaromír Lukášek, který si velmi vážil třech bodů. „Minule jsme doma ztratili dva body. Dneska jsme chtěli rozhodně vyhrát, protože v příštím kole jedeme do Dolan. Tyto body se počítají už do jarní části a pro nás je důležité, abychom se odpoutali od spodní části tabulky a měli klidnou zimu."

1. HFK Olomouc B – Tatran Litovel 3:1 (1:1)

Branky: 39. Malínek, 71. Krejčí, 83. Blažkovský – 20. Bednář. Rozhodčí: Polanský – Silný, Sedláček.

HFK Olomouc B: Kopřiva – Reichl, Drmola, Tošenovský, Procházka – Vaida, Hymr (15. Malínek), Klobáska (70. Jíša), Šuba – Blažkovský, Krejčí. Trenér: Jaromír Lukášek.

Litovel: Nakládal – Otava, Jaroš, Miklánek, Kvapil – Bednář, Kučera, Šrom (85. Chrudina), Pěruška (69. Čep) – Schön, Navrátil. Trenér: Petr Mrázek.