Běžela 73. minuta, když slovinský útočník Šporar mířil tváří v tvář vstříc Martinu Jedličkovi. Záhy si to však rozmyslel, protože zaregistroval zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Český gólman Dunajské Stredy hodně pospíchal, protože jeho tým prohrával 0:2, a tak se pro míč mířící k autové čáře vydal z brány ven.

Pavel Vrba.
Vrba se po Opavě čertil: Video nemá smysl

Dvacet metrů od ní kopl míč k místu, kde se Šporar nacházel v ofsajdové pozici, jenže pak se stalo něco nevídaného. Hlavní rozhodčí Dušan Sedlák rozhodl, že útočník Slovanu Bratislava si to rozmyslel včas a ofsajd nezapískal.

Na kuriózní branku se podívejte v čase 2:45:

Zdroj: Youtube


Míč pak přistál od Jedličky Šporarovi přímo na kopačkách a ten jej velice pohotově uklidil do opuštěné brány, čímž vsítil už svůj druhý gól v zápase. I přes obrovské protesty hostů zněl stav 3:0 pro domácí a zdánlivě hotovo.

Jenže Dunajská Streda se zdravě naštvala a dvěma góly v rozmezí pěti minut skóre snížila na rozdíl pouhé branky. Ta se jí však vstřelit nepodařila, takže kuriózní gól se stal zároveň i gólem vítězným.

Adam Jánoš.
Něco neuvěřitelného. Zažívám to poprvé, těší se Jánoš na duel se Spartou

Slovan tak svému pronásledovateli odskočil v tabulce a s pohodlným náskokem pěti bodů se vyhřívá na čele ligy. Dvacetiletý český brankář byl po zápase viditelně rozladěný. „Všude jinde by se pískal ofsajd,“ postěžovala si posila z Mladé Boleslavi.

Asistent olomouckého trenéra Václava Jílka Jiří Saňák.
Jiří Saňák: Írán mě probral z „evropské“ arogance. Pochopil jsem tam i Zidana

Autor: Lukáš Foff