Vytáhlý forvard se za důvěru odměnil prvním gólem ve nedělním superšlágru 21. kola FORTUNA:LIGY proti Slavii Praha. „Přijel sem kvalitní soupeř, který měl náskok šesti bodů. Od začátku jsme ale věděli, co chceme hrát a šli jsme si za tím. Vyhráli jsme zaslouženě 2:0,“ říkal Tomáš Chorý.

Váš gól musel potvrdit videorozhodčí. Byl jste si jistý, že to nebyl ofsajd?

Byla to taková dvojitá radost. Slavil jsem, ale najednou slyším hvizd rozhodčího, tak jsem se otočil a říkal si pane bože to snad není možný. Chvilku se čekalo, než videorozhodčí potvrdí branku. Potom to byla ta druhá radost. Viděl jsem kluky, jak ke mně běží. Byl to krásný moment.

Na jaře jste poprvé dostal šanci v základní jedenáctce. Překvapilo vás to?

Chtěl jsem na hřišti nechat všechno. Nebral jsem to tak, že bych šanci dostal za odměnu. Myslím si, že trenér měl nějakou taktiku, aby rozložil síly. Bogy hrál v neděli v Boleslavi, pak ve čtvrtek se Záhřebem. Byl jsem šťastný za trenérovu důvěru a snad jsem ji využil dobře. Jsme jeden tým, táhneme za jeden provaz. Všichni máme jeden cíl a za ním si jdeme.

Vnímal jste, že Slavia byla podle odborníků považována za favorita zápasu?

Nevím, jestli do zápasu vstupovala jako favorit. Na podzim jsme na Slavii dostali čtyřku. Na Slavii se hraje špatně a v Plzni se soupeřům také hraje špatně. Domácí fotbalisty povzbuzuje celý stadion, planou emoce. Je ale možné, že Slavia byla menší favorit, ale my jsme si od první minuty šli za vítězstvím a mentálním nastavením jsme zvládli vyhrát.

Střídal jste v 57. minutě. Nemohl jste už pokračovat? Budete připravený na další zápasy?

V první půli jsem inkasoval úder do hlavy, a když jsem si o přestávce sedl, tak se mi začala točit hlava. Trenérovi jsem řekl, že to zkusím, ale nešlo to, tak jsem se raději nechal vystřídat.

Viktoria vs. Slavia
Bitvu fotbalových gigantů vyhrála Viktoria a stáhla náskok první Slavie