Po osmi soutěžních duelech, které odehrál bez střídání, si potřeboval dáchnout.

„Většina kluků z kabiny si víkend užila, protože rodinu třeba neviděli několik měsíců. Jenom mě trošku mrzí, že pauza přišla zrovna v době, kdy jsme měli skvělou formu a byli rozjetí. Snad v tom budeme pokračovat dál,“ přeje si srbský obránce.

Osmadvacetiletý fotbalista ve společnosti nejbližších dobil baterky a vrátil se zpět do Zlína. S Ševci chce ve zbytku podzimu navázat na povedený vstup do sezony.

„Abych byl upřímný, nečekal jsem, že začátek bude tak výborný,“ přiznává.

„Vyšlo nám ale pár zápasů a na rozdíl od minulé sezony jsme měli i štěstí, když jsme dali několik gólů v závěru utkání a duely otočili v náš prospěch,“ říká Gajić.

Zlínští pod novým trenérem Bílkem válí. V tabulce FORTUNA:LIGY se po sedmi kolech drží na skvělém čtvrté místě. Lepší jsou pouze slavné pražské týmy Sparta se Slavií a obhájce titulu z Plzně. „Začátek nám sedl. Největší uznání ale zaslouží trenér, který zavedl nový systém. Zatím se nám ho daří plnit a všechno funguje, jak má,“ uvedl zkušený zadák.

Nejbližší duel čeká Fastav v pátek ve Vršovicích. Ševci v Ďolíčku vyzvou pražské Bohemians 1905. Pro Gajiće jde o pikantní duel, neboť v hlavním městě působil a do Zlína přišel před rokem a půl právě z Bohemky, kde hrával také další stoper Petr Buchta. „Na zápas se těším, bude mít náboj. V kabině už jsme říkali, že v případě vítězství nachystáme nějaké pohoštění,“ hlásí rodák z Bělehradu.

Zelenobílý dres nosil dva roky, za tu dobu si ke klubu vybudoval vztah. S bývalými spoluhráči ale moc v kontaktu není.

Občas se s klokany hecuje na sociální síti, vloží komentář na instagram, ale jinak si s nikým nijak zvlášť nevolá ani nepíše. O výsledcích a hře nejbližšího soupeře má ale přehled.

Fotbalový stadion Letná ve Zlíně.
Předprodej na Baník začíná v neděli. Vstupenky se dají koupit pouze na pokladně

„Bohemka vždy měla taková svůj styl založený na důrazných a běhavých hráčích. Nebezpeční jsou hlavně Hašek s Maškem, do týmu dobře zapadl Abdalláh Júsuf Hilál. Nepříjemný je také Juliš,“ říká Gajić.

Pražané se v souboji se Zlínem mohou opřít také o publikum. „Fanoušci z kotle jsou jejich dvanáctým hráčem,“ tvrdí.

Bohemce se pod trenérem Martinem Haškem daří. Loni skončil skromný klub v tabulce sedmý, letos je dokonce šestý. Naposledy klokani otočili duel v Olomouci, kde po fantastickém obratu zvítězili 3:2. „Bohemka má formu. V sestavě je víc mladších hráčů, ale styl je pořád stejný,“ míní zlínský obránce.

V Ďolíčku se mu hraje dobře. Jako host se tam ale necítí úplně komfortně. „Lepší to bylo, když jsem tam byl domácí hráč a měl podporu fanoušků. To ale nic nemění na tom, že tam chceme vyhrát,“ říká.

Ševci v předcházejících sezonách na hřišti Bohemians 1905 neprohráli a body by si rádi domů odvezli i v pátek večer. Netradiční termín Gajićovi nevadí. V pracovní den si zlínští fotbalisté zahrají na podzim ještě několikrát. A to i doma na Letné.

„Podle mě je to normální. Lepší, než kdybychom pokaždé hráli v jiný den,“ dodává.

Michal Bílek
Ševci jako Juventus. Nový systém přináší radost i výsledky