Na včerejším ostře sledovaném grémiu se sešli funkcionáři z klubů první a druhé ligy. Po dlouhé takřka čtyřhodinové diskusi se shodli na tom, že chtějí dohrát letošní sezonu. S nadstavbou. Až do července.

Manuál pro kluby v kostce.Zdroj: Deník

Původní plán zněl jinak. V tuhle dobu měli fanoušci pomalu znát mistra (pokud by Slavia neztratila luxusní náskok). Jenže pandemie koronaviru způsobila zmatek. Fotbal se v Česku nehrál od 9. března. Soutěže amatérů byly odpískány. Jak nákaza pokračovala, rostla i nervozita mezi profesionály. 

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.
Šéfem LFA bude znovu Svoboda. Předsednictví obhájil na další čtyři roky

Ale v dubnu se opět začalo trénovat. A teď byl schválen i restart FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Bez diváků, se spoustou omezení.

Datum prvního mače bylo stanoveno na 23. května. Jde o, již dvakrát odloženou, dohrávku mezi Teplicemi a Libercem. 

Ale pozor, úterní verdikt ještě neznamená definitivní razítko pro návrat fotbalistů do ligové akce.

Bude záležet na odběrech

 

Vše nyní závisí na testech a případných nakažených hráčích. Jisté je jen jen to, že první odběry by měly proběhnout v nejbližších hodinách. Pokud bude mít mužstvo hráče s pozitivním testem, osud týmu (a možná i ligy) budou mít v rukou místní hygienici. 

V Německu, kde rozjedou Bundesligu znovu už o tomto víkendu, tyto první potíže zvládli. Vše běží, až na Drážďany, kde skončil tým v karanténě.

Předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík (vpravo) přichází na jednání ligového grémia Ligové fotbalové asociace 12. května 2020 v Praze.
Je to důležité pro české kluby v Evropě, říká Tvrdík o termínu dohrání ligy
Fotbalisté Ústí (v modrém) se střetli v přípravě s Dynamem Drážďany.
Problém pro německý fotbal. Celý tým musí pár dní před restartem do karantény