Trenér Radoslav Látal dodržel slovo a v sestavě udělal několik změn. Pravého obránce hrál tentokrát místo Látala mladšího Martin Sladký, na pravém křídle se objevil místo Španěla Pabla Tomáš Zahradníček a na hrotu poměrně nečekaně Jakub Yunis.

A právě útočník, který se v sestavě objevil vůbec poprvé v sezoně, otevřel hned ve třetí minutě skóre. Pomohla mu málo vídaná chyba brankáře Němečka. Ten se po chycené hlavičce chystal vykopnout míč, ale upustil ho na zem a Yunis, který se mu za zády vracel zpět k vlastní bráně, jej pohotově poslal do sítě.

Yunis pak byl ještě u dalších dvou šancí Sigmy. Nejdřív vybojoval balon zdánlivě ztracený balon pro Hálu, který ale trefil jen Němečka. Podruhé se od Yunise znovu k Hálovi odrazil balon po nepřesvědčivě odvráceném centru teplickou obranou. Hála už měl v pádu ovšem těžkou pozici a znovu neuspěl.

Sigma Olomouc. Ilustrační foto
Šest let bez porážky. Protáhne Sigma v Teplicích parádní sérii?

Ani domácí nebyli úplně neškodní, byť podobně jako Sigmě, fotbalová lehkost scházela. Moulis se dostal po obloučku za obranu k balonu, ale pokus o přehození Mandouse mu hrubě nevyšel.

Olomoucký brankář se dvakrát zaskvěl také proti Marešovi. Jednou mu tygřím skokem lapil hlavičku, podruhé vyrazil tvrdou bombu pravačkou.

Teplický kapitán Jakub Mareš se dočkal vyrovnání až po přestávce. Sigma nejdřív zazdila nadějný brejk, při kterém nedokázali uspokojivě vyřešit situaci Falta, Houska, Zahradníček a Breite. Prakticky vzápětí přišel teplický roh. Odvrácený balon se vrátil do vápna, kde mezi obránci zůstal sám Mareš a ranou zblízka nahoru překonal Mandouse.

Situaci ještě zkoumalo video kvůli ofsajdu, ale nakonec i asistent potvrdil skóre 1:1.

Pro domácí nemuselo zůstat jen u něj. Vukadinovičova dělovka ale zaduněla jen břevnem Mandousovy brány a po Marešově nabídce před Řezníčkem na poslední chvíli skluzem hasil nebezpečí Poulolo, takže exolomoucký útočník balon netrefil dobře a poslal ho slabě vedle brány.

Duel tak skončil vcelku zaslouženou dělbou bodů.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 57. J. Mareš – 3. Yunis. Rozhodčí: Zelinka – Horák, Hrabovský.

Teplice: Němeček – Vondrášek, Kučera, Shejbal (46. Hošek), Černý – Fortelný, Jukl, Radosta (67. V. Vukadinović), Trubač (67. J. Řezníček) – Moulis (87. Kodad), J. Mareš (90. Ljevaković). Trenér: Radim Kučera.

Sigma: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Hála – Greššák, Breite – Zahradníček (65. Pablo), Houska (65. Daněk), Falta – Yunis (76. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.