„Uhráli jsme šťastnou remízu. Nebudu v růžových brýlích, buďme rádi za bod, třeba nám pomůže,“ řekl brankář Buchta po utkání novinářům. „Bodu si ceníme, ale štve mě, jakým způsobem jsme na něj dosáhli. Bylo to se štěstím, začali jsme hrát až tak od 80. minuty.“

V první půli dvakrát inkasoval z kopačky Diopa, rovněž dvakrát jej zachránila tyč. Ligový zápas po velmi dlouhé pauze ale nakonec Buchta, který utrpěl zlomeninu prstu a následně laboroval i ze zády, zvládl dobře.

„Nevěděl jsem sám od sebe, co mám čekat, protože mi bude čtyřicet a není to lehké, když člověk vypadne na čtyři měsíce. Mohl jsem některé situace vyřešit lépe, ale po tak dlouhé době to nebylo tak hrozné,“ oddechl si Buchta.

Václav Jemelka slaví vyrovnávací gól do sítě Baníku
Sigma uhrála s Baníkem remízu. Trenér sáhl do sestavy, vyměnil i gólmana

Sigmu v sobotu spasil stoper Václav Jemelka, který poprvé v ligovém zápase nasázel hned dvě branky.

„Za dva góly jsem rád, ale taky jsme dva dostali a minule dokonce tři. Inkasovali jsme pět gólů za dva zápasy, takže spokojený nejsem,“ prohlásil.

Olomoucká obrana byla do třicáté minuty jak na kolotoči. „Věděli jsme, že Baník má krutý začátek. Nechtěli jsme se dostat pod takový tlak,“ řekl Jemelka.

Ve druhé půli však Sigma hru vyrovnala a po rohovém kopu v 87. minutě udeřila. „Baník udělal chybu, že zalezl. Kdyby zůstal u svého stylu hry, tak bychom to měli těžké. Takhle nám to usnadnil a mohli jsme vyrovnat. Pomohly nám standardky,“ hodnotil Jemelka.

JE TO ZTRÁTA, VĚDĚL FILLO

Hodně zklamaný byl po remíze obránce Baníku Martin Fillo.

„Bohužel jsme v závěru ztratili dva body. Bolí nás to všechny hodně, protože doma potřebujeme každý zápas vyhrát. V posledních deseti minutách, a vlastně celý druhý poločas, jsme byli pasivnější, i když nějaké šance si vytvořili. Měli jsme dát na 3:1 a bylo rozhodnuto. Bohužel jsme to ale nedokázali,“ litoval.

„Olomouc dobře kombinovala, hodně nás přečíslovala v křídelních prostorech a bohužel, když už to vypadalo, že zápas i přesto dovedeme do vítězného konce, tak jsme si nechali dát z rohu na 2:2. Jejich stoper nám dal dva góly, což je škoda,“ dodal Fillo.