Alespoň bod. Hanáci totiž dlouho tahali za kratší konec.

„Myslím si, že jsme i přesto měli blíž k vítězství,“ vykládal po zápase novinářům.

Vaše nasazení do hry se trenérovi rychle vyplatilo. Poslal vás přímo s tímto úkolem na hřiště?
Trenér mě tam poslal s cílem něco vymyslet, tak jsem vymyslel gól. Snad poprvé se mi to povedlo, že jsem nastoupil jako střídající hráč a dal jsem gól. Musím to takhle dělat víckrát.

Vy sám už jste asi ten gól potřeboval, že?
Už je to snad rok, co jsem dal gól naposledy. Potěšilo mě, že jsem se zase trefil. Ale je potřeba na to navázat. Minulý rok jsem dal sice dva góly, ale jenom v jednom zápase. Do šancí se dostávám, ale nedaří se to proměnit. Snad na to budu schopný navázat i dál.

Ta situace byla trochu nepřehledná. Nakonec jste zůstal před brankářem úplně sám.
Přišel tam dlouhý míč za obranu. Já jsem byl úplně sám, takže jsem za tím šel. Martin Nešpor se tam rval s obráncem. Balonu si moc nevšímali, takže to prošlo až ke mně, tak jsem to uklidil.

Bod je vzhledem k průběhu zápasu cenný?
Myslím si, že jsme vítězství byli blíž než soupeř. Měli jsme podle mě větší šance, nebo dostali jsme se do lepších příležitostí. V naší situaci nám ten bod nestačí, ale musíme ho brát. V závěru to bylo tak otevřené, že gól mohl padnout na obě strany. Navíc, když jsme v sezoně prohrávali, tak se nám nepodařilo snad ani vyrovnat, natož zápas otočit. Takže to je taky pokrok.

Sigma Olomouc vs. Fastav Zlín
Sigma remizovala se Zlínem. Texl skočil z lavičky a vystřelil bod

Závěr byl jak někde na plácku

Do tlaku jste se dostali, až když jste přešli na tři obránce, souhlasíte?
Začali jsme hrát víc vabank. Prohrávali jsme 1:0, tak jsme víc riskovali a nahrávky chodili i do těžkých pozic. Takže asi proto to vypadalo, že nám to vyhovuje. Abychom to ale mohli hrát dlouhodobě, tak to vyžaduje delší práci.

A jak se vám v závěru hrálo jen se dvěma obránci?
Se stopery máme teď problémy. Všichni jsou zranění. Myslím si, že Michal Vepřek to zvládl úplně super. Myslím, že to ani nebylo znát, že tam nehrává. Ještě když připočtu, že měli dva dvoumetrové útočníky. A konec zápasu, to už hrál skoro každý všude. To už s taktikou nemělo moc společného. To bylo jak někde na plácku.

Výkon proti Spartě vypadal z vaší strany lepší?
Sparta hraje fotbal. Tady byla většina hráčů spíš bojovníků. Hodně to nakopávali a to je úplně diametrálně odlišné. My zase nemáme tak soubojové mužstvo. Záleží taky na soupeři, je třeba dát si to do spojitostí. Proti Spartě jsme dobře bránili, kdežto ty nakopávané dlouhé míče se pořádně bránit nedají. Kam se to po souboji odrazí je vždycky i trochu o náhodě.

Trenér Zlína Michal Bílek
Bílek: Ať se pískají penalty a góly, které jsou. Pak bude vše v pořádku

Nedaří se, ale nikdy jsme to nezabalili

Jaké myšlenky vám běžely hlavou, když jste zase dostali první gól. Sám jste mluvil o tom, že se vám zápasy nedařily otáčet.
Nedaří se to. Ale zase si myslím, že vždycky na nás byla vidět snaha a nikdy jsme to nezabalili. Tlačili jsme se hodně dopředu. Nakonec to bohužel stačilo jen na jeden gól. Víra v týmu ale určitě je. Ani na tréninku nechce nikdo prohrát a v zápase už vůbec ne.

Body vám ale utíkají. Cítíte tlak?
Jsme pořád dole, ale na druhou stranu stačí zvládnout dva tři zápasy a jsme ve střední části tabulky. Nemyslím si, že bychom byli pod nějakým tlakem. Pořád je nás tam hodně mužstev, navíc se teď hraje ta rozdělená soutěž. Věříme, že se dostaneme do té střední části tabulky. Nemyslím si, že by nám to až nějak výrazně ujíždělo.