Po úvodním kole v Ostravě, kde jsme opravdu hráli výborně, přišlo bohužel vystřízlivění v druhém kole a vrátili jsme se k šedému průměru, který jsme hráli v minulosti na domácím hřišti proti mužstvu, které brání v hlubokém bloku a hraje kontry přes silového útočníka, jenž dokáže podržet míč pro hráče z druhé vlny.

Opravdu je to smutné, že v době, kdy bojujeme o každého fanouška, aby se vrátil na Andrův stadion, zahodíme takovou šanci ho namlsat pár dobrými výsledky v řadě.

Fotbalové střípky Davida KobylíkaFotbalové střípky Davida KobylíkaZdroj: DENÍK

Obzvláště v poslední době chodí jenom ti věrní, které doplní hrstka hostujících fanoušků nebo fanoušků, kteří přijdou na soupeře. Naštěstí máme ideálního soupeře na to opravdu fanoušky vrátit na olomoucký stadion. Pokud bychom uspěli v příštím kole na hřišti Sparty, věřím, že by si tam cestu pár nových našlo.

Právě Sparta si své fanoušky po úvodních nezdarech trošku uklidnila, neboť vyhrála zaslouženě v Českých Budějovicích. Velmi mě potěšil výkon našeho exhráče Kryštofa Daňka, který byl vyhlášen hráčem utkání. Předvedl jednu fantastickou akci, která vedla ke gólu Sparty a byl opravdu cítit. Musím říct, že tak rychlý progres jsem u Kryštofa nečekal. Moc mu to přeji.

Stejným způsobem na zaváhání v prvním kole reagovala také Slavia, která jednoznačně porazila doma Zlín. Nutno říct, že Slavii vítězství velmi usnadnili obránci soupeře.

SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno 0:2
Evropský výkon, dvě třídy rozdíl, nekvalita. Sigma padla s Brnem po 20 letech

Procházka viděl naprosto zbytečnou červenou kartu, stejně tak měl červenou kartu vidět hráč Cedidla za likvidační faul na domácího Ewertona.

Já nechápu, jak mohli rozhodčí neudělit za tento zákrok červenou kartu. Je to naprosto skandální ať už od hlavního rozhodčího a o to více od toho, který seděl u VARu.

Ve svojí upatlané hře pokračuje Plzeň, ale stále to přináší ovoce a výhry. Plzeň si poradila s Pardubicemi.

Z Překvapivých výsledků a výkonů vyčnívají ty od Bohemians, Brna a Liberce. Tyto týmy jsou na čele tabulky, což jsme asi nikdo nečekali.

Co jsem naopak očekával, je pád Teplic a Pardubic na dno tabulky. Myslím si, že tyto dva týmy se poperou o sestupové místo v letošní sezoně. Teplice jsou dlouhodobě velmi slabé a myslím, že ani letos se na tom nic moc nezmění.

Tak zase za týden.

David Kobylík

Fotografie ze zápasu I. A třídy mezi celky SK Chválkovice a 1. HFK Olomouc B
FOTO: Holická rezerva zničila v prvním kole I. A třídy Hubníkovy Chválkovice 5:1