Olomoučtí pod dojmem posledních tří zápasů, kdy úspěšně dotahovali skóre, nastoupili vzadu se třemi obránci a na Teplice to v prvním poločase fungovalo.

Hned třikrát se o zakončení v první desetiminutovce pokoušel Plšek, který se vrátil do základní sestavy. Bohužel ale neměl seřízená mířidla a netrefil branku.

Na druhé straně na poslední chvíli zblokoval Jemelka šanci Hory a pak už vládli Hanáci. Dvě dobré šance měl Pavel Dvořák. Nejdřív po centru Plška hlavičkoval nad branku a pak po rohu Zahradníčka střílel o decimetry vedle Divišovy branky.

Ve 39. minutě pak klidně mohla Sigma kopat penaltu. Odvrácený centr napálil směrem na branku Nešpor a trefil obránce Jeřábka do ruky. Píšťalka sudího Dubravského však zůstala němá.

Na druhé straně pak ještě před přestávkou střílel mimo Hora.

Předznamenal tak druhý poločas. Trenér Hejkal dvěma střídáními změnil běh hry a po pauze už byly nebezpečnější Teplice. V 53. minutě přeskočil na malém vápně Vepřeka Hora a jistý gól zachránil neuvěřitelně Jemelka. Olomoucký obránce předvedl bez nadsázky obranný zákrok roku. Patou ve výskoku odvrátil míč z brankové čáry do břevna a ven. Pak navíc spolu s Buchtou ještě zblokoval dorážejícího Vaněčka.

O chvíli později pak ještě před Vaněčkem na poslední chvíli zachraňoval Sladký. Kouč Jílek reagoval změnou rozestavení zpět na čtyřobráncový systém. Kalvach se zasunul vedle Jemelky a defenzivní práci obstaral Houska. Tlak Teplic se rázem rozplynul. Naopak Zahradníček střílel ze slušné pozice zpoza vápna, ale ani on netrefil branku.

Několik dalších nadějných akcí pak Hanáci vinou nepřesností nedohráli sami. A když Buchta v nastaveném čase ukryl v rukavicích míč po hlavičce Vaněčka, rozdělily se body po bezbrankové remíze rovným dílem.

Rozhodčí Pavel Vysloužil. Ilustrační koláž
Chvíle hrůzy v Července. Sudí zachránil hráči život

FK Teplice - SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Dubravský – Hájek, Horák. ŽK: Ljevakovič – Houska, Vepřek. Diváci: 2535.
Teplice: Diviš - Hyčka, Čmovš, Jeřábek, Vondrášek - Hora, Král, Ljevakovič (84. Jindráček), Žitný (46. Kučera) - Trubač (46. Luts), Vaněček. Trenér: Stanislav Hejkal.
Sigma: Buchta - Sladký, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (87. Lalkovič), Houska, Kalvach, Dvořák (63. Texl), Falta - Nešpor (90.+2 Yunis), Plšek. Trenér: Václav Jílek.