„Již před časem jsme několikrát deklarovali, že potřebujeme zkvalitnit útočnou fázi. Proto jsme rádi, že se nám do Sigmy podařilo přivést hned dva útočníky. Jeden z nich je zkušený, druhý mladší, ale a každý je typologicky jiný. Jednání o přestupu Tondy Růska nebyla jednoduchá a my si velmi vážíme toho, že se nakonec rozhodl pro Olomouc. Za celý klub přejeme Tondovi, aby se mu u nás líbilo a aby tady mohl dále fotbalově růst,“ řekl pro klubový web sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Jakub Beneš
Sigma se vyjádřila k nabídce Hapala a spol. Jsme ochotní jednat, tvrdí Beneš

Přestupová částka zveřejněna nebyla. Sigma si ale podle zákulisních informací mohla Růska dovolit díky investici někdejšího majitele Josefa Lébra. Ten by měl participovat na případném dalším prodeji mladého fotbalisty, který má i jeden reprezentační start za A-tým. Připsal si ho loni v září v utkání Ligy národů se Skotskem, který se hrál na Andrově stadionu v Olomouci. Češi tehdy narychlo sestavovali nový tým, protože ten první kvůli nákaze koronavirem uvnitř mužstva rozpustila hygiena.

Růsek má v první lize na kontě 43 zápasů a 8 gólů. Sedm z nich nastřílel v uplynulém ročníku, ale pádu Zbrojovky z nejvyšší soutěže nezabránil.

Trenér Václav Jílek se hned v 1. kole vrátí se Sigmou na Spartu.
Pikantní premiéra: Sigma pod Jílkem začne ligu na Spartě!

"Zájem o Tondu byl hned z několika klubů. Nejkonkrétnější projevil vedle Sigmy ostravský Baník, kterému je třeba poděkovat za férové a otevřené jednání. Finální rozhodnutí bylo na hráči, který si zvolil olomouckou nabídku," uvedl Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest, která talentovaného hráče zastupuje.

"Na novou výzvu v Sigmě se těším. Není tajemstvím, že jsem měl dvě konkrétní nabídky. Už ze začátku jednání jsem měl pocit, že Sigma bude pro mě to pravé. Zvážil jsem pečlivě veškeré aspekty a jsem moc rád, že jsem svou budoucnost spojil právě se Sigmou," doplnil Růsek.

Ten je druhou letní posilou Olomouce. Už minulý týden Sigma oznámila podpis dvouleté smlouvy s třicátníkem Davidem Vaněčkem.

David Vaněček
Sigma má první letní posilu. Útok má oživit Vaněček