"Vyhráli jsme venku podruhé v řadě, což je vynikající," pochvaloval si trenér Sigmy Radoslav Látal. "Naše vítězství se však nerodilo snadno, bylo tam hodně soubojů, hrálo se na těžkém terénu, moc fotbalovosti tam nebylo, ale pro nás je důležité, že jsme získali tři body," doplnil.

Ve Zlíně rozhodl vstup do druhého poločasu. Na pas Lukáše Greššáka si naběhl z místa levého obránce Ondřej Zmrzlý, od nějž domácí obránci udržovali uctivý rozestup. Mladý olomoucký fotbalista tak mohl zpracovat a v pádu překonat brankáře Dostála.

Předtím v první půli měla Sigma, která hrála bez zraněného špílmachra Davida Housky, dvě šance. Tu první, když Falta zleva postupoval na brankáře, navíc na druhé straně mel volného Pabla, nicméně míč si ukopl a Dostál mohl zasáhnout. V závěru poločasu pak hlavičkoval do náručí zlínského brankáře Hubník.

"V první půli jsme dobře bránili, domácí hrozili ze standardních situací, my jsme měli možnost brejků. Takový, jaký měl Falta, musíme proměnit," zamračil se olomoucký kouč.

Petr Buchta (vpravo)
Sigma presovala a běhala, to na nás stačilo, zhodnotil zlínský stoper Buchta

Zlínští byli o něco nebezpečnější. Zejména Dramé hýřil aktivitou. První střela na zadní tyč šla těsně vedle. Další pokus z úhlu musel vyrážet Mandous. Po Dramého centru pak nebezpečně hlavičkoval Janetzký, ale naštěstí pro Sigmu netrefil.

A když už se stejnému hráči podařilo skórovat ve 23. minutě, potvrdil VAR celkem zřejmý ofsajd, takže branka logicky neplatila.

"My jsme dnes hodně běhali a snažili se něco uhrát. Sigma byla jiná, hrála jednoduše, dávala míč nahoru, dělali nám záběhy za obranu. Jeden z nich jim vyšel krásně. Na začátku druhé půle jsme doplatili na chvilkovou nepozornost a dostali gól," hodnotil duel trenér Zlína Bohumil Páník.

Po změně stran a rychlém gólu se Sigma soustředila především na poctivou defenzivu a dlouho Zlín do ničeho nepouštěla. Až v posledních dvaceti minutách domácí tlak trochu zesílil. Nejblíže vyrovnání byl v 87. minutě Čanturišvili. Gruzinec ale po velmi dobré kombinaci míč za Mandouse nedostal.

"Obléhali jsme jejich bránu, ale nic nevyužili, moc nás to mrzí, že jsme takový zápas prohráli. Gól jsme nedali také proto, že stoperská dvojice Sigmy je na naši ligu nadstandardní, Hubník s Jemelkou to vyčistili všechno, ostatní kolem byl nějaký komparz. Hubník je prostě pro Sigmu muž číslo jedna," pochválil Páník olomouckého veterána.

Sigmu čeká za týden domácí duel proti Plzni. A Hanáci v něm budou moct definitivně ukázat, že už po čase znovu mohou bojovat o špici ligové tabulky.

Bohumil Páník (trenér Zlína)
Páník: Olomoučtí stopeři jsou nadstandard, ostatní byli jen kompars

FC Fastav Zlín – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 47. Zmrzlý
Rozhodčí: Adámková - Caletka, Flimmel. ŽK: Conde, Poznar - Jemelka, Nešpor, Greššák
Diváci: 1 802
Zlín: Dostál – Simerský (56. Cedidla), Buchta, Procházka – Fantiš (56. Matejov), Conde (85. Slaměna), Jiráček, Čanturišvili – Janetzký (65. Martínez), Poznar, Dramé. Trenér: Bohumil Páník.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Greššák – Zifčák (59. Zahradníček), Breite, Falta (86. Poulolo), González (70. Chytil) – Nešpor (86. Látal). Trenér: Radoslav Látal.


Načítám výsledky ...


Načítám tabulku ...