„Chtěli jsme vyhrát a jsme zklamaní. Výkon nebyl dobrý, kazili jsme jednoduché přihrávky. Chtěli jsme hrát víc presinku, ale neběhalo nám to tolik, bylo to takové unavené. Ale víme, že jsme po kondičním bloku utahaní a taháme nohy. Teď je to ale za námi a máme 14 dní, abychom mužstvo nachystali na ligu,“ říkal trenér Radoslav Látal.

Do utkání poslal prakticky totožnou sestavu, která se ustálila v minulém ročníku. S jedinou výjimkou – Lukáše Kalvacha nahradil na postu defenzivního záložníka nahradil Lukáš Greššák. Vydržel 55 minut. „Musím se ještě dostat do pohody a potrénovat,“ vysvětlila slovenská posila.

Když šla ze hřiště, Hanáci prohrávali 0:1. V poslední minutě prvního poločasu se po centru Oršuly prosadil na zadní tyči nepokrytý Sobczyk, který ve skluzu se štěstím dostal míč za záda brankáře Buchty.

Po pauze mohl Greššák vyrovnat, jeho tvrdá rána však proletěla těsně vedle. Místo toho po rohu zvýšil Mitrea hlavou na 2:0.

„Trnava přijela připravená. Hráči po sobě řvali. My jsme byli jako zmoklé slepice. Tak se hrát nedá. Ale opakuji, že víme, že tam je únava a že kluci ještě nejsou stoprocentně připravení. Každopádně se to musí změnit,“ dodal Látal.

Martin Hála
Sigma porazila Pardubice. Trefil se zase Fredy a navrátilec Hála

I Sigma měla své příležitosti, jenže v poslední chvíli většinou chybělo více důrazu. Slabě zakončoval dvakrát Yunis. Po pěkné kombinaci se střídajícím Kerbrem střílel Texl, sice efektně, ale pouze do rukavic připraveného brankáře.

Na druhé straně musel zasáhnout Buchta proti další střele Sobczyka, ale v závěru zápasu měla ke gólu blíž Sigma. Ani Faltův trestný kop ale brankáře Bolka nevyděsil.

Nakonec se Sigma dočkala také po rohu zásluhou Jemelky. Na zvrat v utkání už ale bylo pozdě, protože rozhodčí Proske zápas ihned poté ukončil.

Nyní Sigmu čeká soustředění v Rakousku, kde se utká ve čtvrtek s německým Karlsruhe a v neděli s belgickým Mouscronem.

Jakub Yunis
Yunis: Jsem rád, že jsme našli kompromis

SK Sigma Olomouc – FC Spartak Trnava 1:2 (0:1)

Branky: 90. Jemelka - 45. Sobczyk, 61. Mitrea. Rozhodčí: Proske.

Sestava Olomouce: Buchta - Sladký (67. Radek Látal), Beneš, Jemelka, Vepřek (56. Kerbr) - Zahradníček (64. Pilař), Houska, Greššák (56. Texl), Falta - Plšek (67. Nešpor) - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.