Sigma poslední měření sil v lize vyhrála na jaře nad Příbramí 2:0. Na půdě soupeře se jí ovšem nedaří. Zvítězila v jednom jediném z posledních patnácti vzájemných zápasů!

V květnu 2013 díky brankám Jana Navrátila a Šimona Falty. Ten je v kádru Olomouce stále a momentálně minimálně směrem dopředu patří k tahounům týmu.

V minulém duelu proti Slovácku dal deset minut před koncem vedoucí gól, ale hosté, byť oslabení o jednoho muže, ještě dokázali odpovědět.

„Měli bychom takový zápas dohrát lépe. Všechno nám nahrávalo, ale nezvládli jsme to. Nedá se ale nic dělat. Musíme teď vyhrát v Příbrami a bude to zase dobré,“ říkal hned po zápase.

útočník Jan Hladík
Hladík okořenil návrat na Sigmu dvěma góly. Těšil jsem se, řekl

Do lepší nálady se mohli Hanáci dostat v pohárovém duelu s Líšní. I přes postup však výhra 4:2 vyzněla poněkud rozpačitě.

„Výkon z naší strany nebyl dobrý,“ připustil i trenér Látal. „Pozitivní je, že jsme postoupili, ale za stavu 3:0 jsme měli dohrát zápas jinak,“ uvědomoval si.

Místo toho druholigový soupeř snížil na 3:2 a pojistka přišla až v nastaveném čase. „Kluci to cítili sami. Já jsem jim říkal, že musí dát hlavy nahoru. Postoupili jsme a jedeme dál,“ burcoval Látal.

Pro zápas v Příbrami má pohromadě téměř celý kádr. Problémy se zády nepustí do hry brankáře Buchtu a v rekonvalescenci po operaci kolena je obránce Sladký.

Otazníky jsou nad startem útočníka Martina Nešpora, kterého delší čas trápí problémy s kyčlí a v reprezentační přestávce nejspíš půjde na operaci.

„Martina dáváme dohromady delší dobu. Má problémy. Uvidíme, jestli bude ještě na Příbram, nebo ne. Každopádně jsem rád, že se trefil Yunis a doufám, že góly jeho psychice pomůžou,“ okomentoval kouč Látal dvě branky Jakuba Yunise v poháru.

Příbram v sezoně spoléhá hlavně na Michala Škodu, který dal po příchodu z Brna už pět branek. Týmu trenéra Romana Nádvorníka pomohl k vcelku povedenému startu sezony. Ovšem v posledních kolech už začal příbramský stroj poněkud skřípat a momentálně Středočeši čekají na body nejdéle ze všech ligových celků. Čtyřikrát za sebou prohráli s děsivým skóre 1:13.

„Budeme chtít využít toho, že jsou pod tlakem, na druhou stranu je jasné, že je to pro ně klíčový zápas, když v dalším kole mají Slavii, takže to budou chtít za každou cenu zvládnout za tři body,“ řekl pro klubový web Sigmy záložník David Houska.

„Věřím však, že to zvládneme,“ dodal.

Hlavně v domácím prostředí však Příbram umí kousat. Na konci srpna to poznal třeba Jablonec, který u Litavky schytal čtyřku. Doma získali Příbramští všech 10 bodů. „Když někdo prohraje čtyřikrát, neznamená to, že je špatný. Abychom vyhráli, musíme prostě odvést dobrý výkon,“ dodal asistent olomouckého trenér Jiří Neček.

Utkání se hraje v sobotu od 16.30.