V sobotu se na výhře Severočechů 3:0 podílel dvěma asistencemi. Prsty měl i v úvodním gólu, před kterým rozehrával roh.

Přitom mohl teoreticky klidně být na straně Sigmy. Rodák ze Supíkovic prošel kompletní mládeží Sigmy a nakonec se propracoval až do áčka.

Třeba stačilo, aby Olomouc v roce 2016 nesestoupila a mohl hrát teď za ni. A že by se jí mladý, fyzicky zdatný podhrotový záložník s kreativní přihrávkou hodil. Druhá liga však byla pro mladý talent málo, a tak zamířil v balíčku s Janem Navrátilem do Liberce.

„Zápas se Sigmou je pro mě pořád speciální. Mám tam spoustu kamarádů, se kterými jsem víceméně vyrůstal. Od dvanácti let, tedy od žáků až po dorost a vlastně až po A-tým jsme hráli spolu,“ zavzpomínal Ševčík.

Petr Ševčík
Sigmu táhne zelenáč. Ševčík do ligy vletěl jako uragán

Slovan Sigmu předčil úplně ve všem

Jenže v sobotu stál na domácí straně a neměl s kamarády slitování.

„Takový zápas, kdy bych měl podíl na všech třech gólech nepamatuji. Dneska mi to opravdu vyšlo a chtěl bych na to navázat také v ostatních zápasech. Vždycky to může být lepší,“ vykládal po utkání, ve kterém Liberec na rozdíl od Hanáků utnul dosavadní trápení.

„Byli jsme pod tlakem, ale zároveň jsme si v každém zápase vytvořili dost šancí, abychom ten zápas zvládli, nebo alespoň uhráli remízu. Mrzelo nás to. Dnes jsme si ukázali, že to tam může padat, kdy do toho půjdeme pořádně,“ řekl Ševčík.

Slovan Sigmu předčil takřka ve všech směrech. Hanáci nevystřelili ani jednou na branku.

„Odmakali jsme to jako celý tým. Přesně tak jako v poháru v Brně. Nedostali jsme gól a přesně na tom jsme chtěli stavět,“ pochvaloval si.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Tohle je faul na fotbal a faul na video, řekl Jílek o Faltově vyloučení

Po červené bylo po zápase

Olomoucké podle něj zlomila druhá branka a pak definitivně vyloučení Šimona Falty po dlouhé konzultaci s videem.

„Pak už to byla ze strany Olomouce velká frustrace. Ani se tomu nedivím, protože jsme na verdikt čekali hodně dlouho. Po té červené kartě ale bylo jakoby po zápase,“ řekl liberecký záložník.

Hosté se zlobili také při prvním gólu, který vstřelil Kačaraba. Podle Hanáků však po předchozím faulu Mikuly.

„Kopal jsem ten roh, takže nevím, co se tam stalo. Jen jsem zaznamenal, že si pak někdo stěžoval. Když to ale prošlo přes video, tak to asi bylo v pořádku,“ pokrčil rameny.

Sigmě ale Ševčík i přes slabý sobotní výkon pod Ještědem do budoucna věří.

„Myslím, že mají dost kvalitní mužstvo na to, aby se z toho dostali. I my jsme měli období, kdy to tam nepadalo a nešlo to. Kluci jsou tam ale opravdu velmi kvalitní. Věřím, že se časem zase zvednou,“ dodal 24letý fotbalista.

Petr Ševčík (u míče). Ilustrační foto.
Petr Ševčík: Evropská liga? Pro kluka ze Supíkovic neskutečný zážitek
Trenér olomoucké Sigmy Václav Jílek
Jílek o Ševčíkovi: Pořád se nabízí pro balon a pod tlakem se nepos...