„Jakmile jsme zaznamenali tyto projevy, pořadatelská služba okamžitě zasáhla a aktéři incidentu byli vyvedeni ze stadionu,“ uvedl na klubovém webu bezpečnostní manažer Milan Zapletal.

Rasistické chování odsoudila vedle aktérů zápasu promptně také Ligová fotbalová asociace.

„Pevné věříme, že se jednalo o ojedinělé projevy individuálních jedinců, což však nijak nesnižuje vážnost situace,“ napsala LFA ve svém prohlášení.

„Oceňujeme aktivní přístup pořadatele a věříme, že se olomouckému klubů podaří dotyčné osoby identifikovat a adekvátně proti nim zasáhnout. Takové fanoušky si na stadiónech nepřejeme,“ píše se v něm dále.

Sigma proti Plzni
Rasistická ostuda. Z kotle Sigmy se hučelo na Beauguela

Sigma už potvrdila, že pracuje na tom, aby se hříšníci skutečně na fotbal znovu jen tak nepodívali.

„Někteří aktéři byli po incidentu ztotožněni. Na další z nich shromažďujeme důkazní materiál. Uděláme vše, co je v našich silách, aby se na stadion tyto osoby již nedostaly,“ napsal klub na svém oficiálním twitterovém účtu.

Incident každopádně bude projednávat disciplinární komise LFA na svém čtvrtečním zasedání. Očekávat se dá nemalá finanční pokuta.

Sigma je odhodlána nechat ji zaplatit viníky.

„Pokud bude klub finančně potrestán, zahájí s těmito osobami trestně-právní řízení a částku bude vymáhat,“ dodali Hanáci na Twitteru.

Fanoušci Sigmy
Zpátky na stadion! Sigma už prodává lístky na Liberec