Osmadvacetiletý středopolař dorazil na Hanou v létě 2021 ze Zbrojovky Brno. Stihl odehrát v nejvyšší soutěži za Olomouc 26 zápasů, v nichž vstřelil jedinou branku, kterou si připsal v úvodním kole této sezony proti Baníku Ostrava (3:0).

V právě probíhajícím ročníku naskočil do pěti prvoligových zápasů a do základní sestavy Sigmy se mu nepodařilo prosadit. Trenér Václav Jílek má navíc ve středu hřiště na výběr a Sedlák nepatřil mezi první volby.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) se ve 27. kole FORTUNA:LIGY utkali se Sigmou Olomouc.
Sigma míří na neoblíbené Slovácko. Poprvé může naskočit posila ze Sparty

„Honza Sedlák neměl takové vytížení, jaké by si představoval on i klub. I proto jsme se rozhodli, že mu umožníme využít nabídky, která se naskytla. Do další kariéry mu přejeme hodně štěstí,“ řekl pro klubový web sportovní manažer Ladislav Minář.

„Bavili jsme se s trenérem, že pokud by byla nějaká nabídka, že mi nebudou bránit. Přišla nabídka z Polska, za kterou jsem velmi rád. Moc jsem neváhal, vyzkouším si zase něco nového,“ uvedl sám Jan Sedlák.

„Na Sigmu budu vzpomínat jen v tom dobrém. Hlavně na kabinu, protože i když jsem tady nebyl zase tak dlouho, tak jsem si kluky hodně oblíbil. Očekávání byla asi větší z obou stran. Zpočátku to bylo dobré, když jsem hrával, později už míň, protože každý fotbalista chce pravidelně nastupovat,“ dodal.

Spojení Jana Sedláka se Sigmou tak příliš povedené nebylo.

Denis Kramář
Myslíme na budoucnost, hlásí Minář. Do Sigmy přichází talentovaný útočník