V prvním poločase mířila mezi tyče jediná rána a to byla právě Houskova penalta po faulu na Nešpora, jenž nabíhal na skvostný centr od Pabla. Jinak nic.

Pravda je, že Sigma to aspoň zkoušela a vyprodukovala aspoň pár nebezpečných ran, které se pohříchu nevešly do určeného prostoru. Hned na začátku pálil tvrdě, ale mimo Nešpor z voleje. Stejně dopadl po Houskově přihrávce Falta v polovině první půle.

Z uctivé vzdálenosti napřáhl také stoper Florent Poulolo, ovšem rozvlnil jen boční síť.

Příbram? Velká nula. Však také trenér Horváth oprávněně soptil.

Ve druhé půli jeho svěřenci přece jen zabrali. A v 63. minutě klidně mohl Voltr vyrovnat. Po centru střílel z voleje takřka v ideální pozici kousek před malým vápnem. Ale také minul.

Před olomouckou brankou nicméně začalo přituhovat.

V 80. minutě po standardce sice napoprvé odhlavičkoval Hubník, ale vrácený míč tečoval Voltr tak, že už se Hanáci smiřovali s vyrovnáním. Od tyče se ale balon vrátil zpátky do hry!

V 88. minutě už ale Hubník neuhlídal na křídle centrujícího Voltra a před brankou pak Látal maličkého Antwiho, který hlavou v podstatě zaslouženě vyrovnal.

Sigma proti Příbrami - 2. 12. 2020
Frustrace! Houska po ztrátě s Příbramí smutnil. Látal slibuje změny
Šimon Falta (vpravo) a malý Gabriel s maminkou Renátou (tmavé vlasy) ve šternberské porodnici, kde se narodil jako jubilejní tisící miminko roku 2020
Porod po zápase Falta zvládnul. Jak to bude se smlouvou v Sigmě?

SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 37. Houska z pen. - 88. Antwi.

Rozhodčí: Petřík – Caletka, Dohnálek – Machálek (video). ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Folprecht, Vávra

Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Poulolo, Hála – Greššák, Houska (86. Zahradníček) – Pablo (77. Zifčák), Chytil (68. Breite), Falta – Nešpor (86. Beneš). Trenér: Radoslav Látal.

Příbram: Kočí – Nový (74. Svoboda), Kleščík (74. Tregler) , Soldát, Cmiljanovič – Rezek, Folprecht – Pilík (84. Kvída), Zorvan (74. Antwi), Vávra (74. Vais) – Voltr. Trenér: Pavel Horváth.