Sedlák, jenž má na kontě osmašedesát ligových startů do klubu přichází ze Zbrojovky Brno a podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Za Sigmu naskakuje už od června, ale stále se ladili administrativní věci, které jsou nyní dokončené.

„Z dlouhodobého hlediska nám chyběl další hráč na postu defenzivního záložníka. Na této pozici jsme mohli alternovat jen s Lukášem Greššákem. Honza Sedlák se nám jevil jako kvalitní posílení tohoto postu,“ uvedl k nově příchozímu hráči pro klubový web sportovní manažer Ladislav Minář. 

David Zima v dresu Slavie proti Sigmě.
David Zima nejen o EURU: Máma chtěla na dovolenou, já se nacestoval dost

Opačným směrem potom putuje Jiří Texl, který minulou sezonu započal v Opavě a následně v lednu hostoval právě ve Zbrojovce. Nyní do Brna přestupuje natrvalo. V Sigmě debutoval v lize v sezoně 2017/18 a nasbíral celkem 91 ligových startů, v nichž si připsal šest gólů.

Do stejného celku jako Texl míří i stoper Jan Štěrba. Ten však bude oblékat dres Zbrojovky pouze v rámci půlročního hostování. Sedmadvacetiletý obránce se s Brnem připravuje již od konce června.

Aleš Mandous míří do Slavie.
Očekávaná výměna. Mandous jde do Slavie, na Hanou míří Stejskal

„V poslední sezoně Honza příliš prostoru v utkáních nedostával. Chtěli jsme mu vyjít vstříc, aby se více dostal do herní praxe. Domluvili jsme se proto na změně prostředí, aby mohl dále sportovně růst,“ řekl k přesunu Jana Štěrby do největšího moravského města sportovní manažer Ladislav Minář.