Příbramská remíza byla vcelku logickým vyústěním nehezkého zápasu. Ani jeden z týmů si nevytvořil víc než jednu velkou šanci, přičemž v olomouckém podání to vlastně ani pravověrná tutovka nebyla. Paradoxně však střela Šimona Falty z trestného kopu do tyče byla asi ze všech pokusů v zápase gólu nejblíže.

„Po posledních zápasech, ve kterých jsme dostávali dost branek, jsme sem přijeli hrát na nulu. V tomto směru jsme úkol splnili. Věděli jsme, že dlouho nedali gól. Ale taky jsme viděli zápas s Jabloncem, ve kterém měli spoustu šancí a vyhráli 4:0. Věděli jsme, že když jim necháme prostor, tak jsou tam šikovní hráči, kteří umí hrát. Na to jsme se zaměřili,“ uvedl kouč Sigmy Radoslav Látal.

„Bohužel směrem dopředu už to nebylo ono,“ připustil i trenér Hanáků.

„Vázla nám kombinace. Spoustu situací jsme nedotáhli. Soupeře jsme moc neohrozili až na tu Faltovu střelu do tyčky,“ doplnil střízlivě své hodnocení.

Šimon Falta
Bez vstřeleného gólu nemůžeme chtít vyhrát, říkal záložník Sigmy Falta

Jeho protějšek Roman Nádvorník cítil, že jeho tým měl k vítězství přece jen o chloupek blíž.

„Myslím, že o malinko jsme byli v šestnáctkách lepší a měli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce. Ale na ty stoprocentní šance to bylo 1:1,“ mínil příbramský kouč.

„Bohužel jsme tu naši neproměnili, i když Kingue měl před sebou celou bránu,“ připomněl největší možnost svého týmu ke skórování z 54. minuty, kdo do vápna přilétl centr z levé strany od Zemana a vysoký stoper Kingue zůstal na malém vápně úplně nekrytý.

Naštěstí pro Hanáky však mířil nad.

Příbram remízou přerušila sérii čtyř porážek.

„Oproti té nepovedené šňůře to určitě byl rapidní rozdíl v našem výkonu. Potřebovali jsme vyhrát, ale v dané chvíli je pro nás i bod důležitý,“ konstatoval Nádvorník. Na druhou stranu jeho svěřenci počtvrté v řadě nedali gól.

„Chyběla nám finální fáze,“ řekl Nádvorník.

Podobná slova volil i trenér Sigmy.

„Směrem dopředu nebyl náš výkon tak kvalitní. Bylo tam spoustu ztrát. Nedotáhli jsme situace do finální fáze, nebo do zakončení. To tam chybělo,“ uznal Látal.

Příbram (v zeleném) proti Sigmě Olomouc
Sigma prodloužila sérii bez prohry, díky nehezké plichtě v Příbrami

„Asi to byl zápas na 0:0. jak jsem říkal z naší strany jsme spokojení s defenzívou, která se zlepšila oproti předchozím zápasům, ale dopředu to bylo slabé. Myslím si, že remízový výsledek je spravedlivý,“ konstatoval.

Na remízu ze hřiště soupeře se snažil dívat spíše pozitivně.

„Beru to tak, že si odvážíme plusový bod. Tabulka se nějak vyvíjí,“ řekl Látal, jehož tým je momentálně na osmém místě se sedmnácti body, jen o skóre za pražskou Spartou.

Na Slovácko a první šestku, která bude hrát v nadstavbě o titul a poháry, ztrácí Hanáci jediný bod. Naopak na jedenáctou Bohemku mají k dobru bodíků pět.

„Pro nás teď bude hodně důležitý následující domácí zápas s Českými Budějovicemi,“ dodal Látal.

Tento mač ale přijde až po reprezentační přestávce, která ligu zastaví na dva týdny. Hrát se bude na Andrově stadionu až 19. října.