Následovala bezprecedentní série remíz, pak přišly i porážky. Z reálných pohárových ambicí zbyly jen mlhavé obrysy.

Sigma je od onoho listopadového duelu nemastná neslaná. V sobotu (14.00) však přijede ligový nováček na Andrův stadion. Třeba by vítězství Látalových mužů mohlo kletbu odčarovat.

Po vítězství v Karviné šli Hanáci do ligové pauzy dobře naladěni.

„Reprezentační přestávku jsme využili jednak odpočinkově a také dvěma přípravnými zápasy,“ hlásí trenér Radoslav Látal.

Sigma v přátelácích porazila Prostějov 3:2 a Zlín 1:0, přičemž šanci dostali i hráči ze širšího kádru.

„Teď už nás čeká náročný finiš sezony na dvou frontách,“ připomněl Látal, že Olomouc je ve hře i v MOL Cupu. Kdy se ale bude hrát čtvrtfinále se Slavií, se zatím neví. Momentálně to vypadá na konec dubna.

I proto se Sigma může zatím v klidu soustředit na ligu a zkusit ještě resuscitovat evropskou naději. Na pátou příčku už ztrácí devět bodů, ale také má jedno utkání k dobru.

Milan Kerbr
Kerbr ukončil kariéru, přesouvá se do role asistenta

„Sobotní zápas s Pardubicemi bude hodně těžký. Nováček má kvalitní mužstvo se spoustou mladých kluků, které přivedl na hostování. Jsou to velmi šikovní fotbalisté, chtějí se ukázat, chtějí se v lize prosadit. Jsou hodně běhaví, agresivní. Ale chceme vyhrát,“ ujišťuje Látal.

Pardubice si skutečně vedou zatím v lize znamenitě. Na deváté příčce jsou jen bod za Sigmou a hlavně bezpečně daleko od sestupového propadliště.

Také Východočeši hráli v přestávce zápas, ovšem jen mezi sebou. Jinak pracovali na kondici. „V závěru soutěže už bude prostoru na trénink málo,“ vysvětlil trenér Jiří Krejčí.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se v reprezentační přestávce utkali se Sigmou Olomouc.
PODÍVEJTE SE: Sigma v přípravě vyhrála i ve Zlíně, rozhodl Mihalík.

V Olomouci mu bude chybět hned několik hráčů. Michal Surzyn a Jiří Sláma nemohou hrát kvůli dohodě klubů. Vykartovaní jsou Cadu a Solil, zraněný nepříjemný útočník Petráň.

Sigmě budou ze zdravotních důvodů scházet Lukáš Greššák a Michal Vepřek, kvůli kartám je mimo hru Radek Látal.

„Víme, že v sobotu se postavíme proti silnému soupeři. Přesto si myslíme, že máme na to, abychom duel úspěšně zvládli,“ uvedl Krejčí.