Zatím sice v přípravě stihl odehrát jen dvacet minut proti Pardubicím, ale hned se gólově prosadil a pomalu se dostává zase do kondice.

„Bylo to docela dobré, ale kdy budu zase v plné formě, to opravdu nevím. Doufám, že teď budu moct absolvovat všechny tréninky a bude to co nejdřív. Uvidíme za měsíc,“ řekl sedmadvacetiletý fotbalista.

Jak byste momentálně popsal stav, ve kterém se nacházíte?
Jsem teď v takové fázi, že jsem to chtěl alespoň poprvé zkusit v zápase. Na tréninku se člověk trochu hlídá a dává si pozor, ale v zápase je to už něco jiného. S trenérem jsme se domluvili, že vyzkouším 20 minut a myslím, že to bylo docela dobré.

V tréninku ještě máte nějaká omezení, nebo už můžete jít do všeho naplno?
Jak kdy. Tím, že po zranění jsem nebyl zvyklý na takové dávky, jaké dostávají kluci v začátku přípravy, tak jsem měl některé tréninky volnější. S trenérem jsme všechno neustále konzultovali. Teď se snažím makat naplno a zatím všechno drží.

Martin Hála
Sigma porazila Pardubice. Trefil se zase Fredy a navrátilec Hála

Když se za celým obdobím rekonvalescence ohlédnete, tak jaké to bylo?
Kdo si tím neprojde, tak asi těžko může chápat, co to je. Je to fakt těžké. Hlavně když sám nevíte, kdy zase budete moct začít s tréninkem, zároveň se vás na to každý ptá, jak to vypadá. Člověk to ale musí vydržet a jít si za tím návratem.

A jak to tedy vypadá, kdy byste mohl být zpátky v plné formě?
Opravdu nevím. Doufám, že v nejbližších týdnech budu moct absolvovat všechny tréninky a bude to co nejrychlejší. Uvidíme třeba za měsíc.

Tělo během zranění přece jen tréninku odvykne, cítil jste na sobě hodně tu dlouhou pauzu?
Teď už mi to ani tak nepřijde, ale hned potom když jsem se vrátil do tréninku, tak jsem měl pocity, jako kdybych fotbal snad nikdy nehrál. Teď už je to naštěstí daleko lepší.

V zápase s Pardubicemi se vám podařilo výsledek otočit a dokonce vstřelit gól.
Gól vždycky potěší a po takhle dlouhé době to určitě pomůže. Výsledek je dobrý, ale pořád je to jenom příprava. Hráli mladí kluci, myslím si, že to celkově splnilo účel.

Trenér Sigmy Radoslav Látal
Sigma na Trnavu nestačila. Byli jsme jako zmoklé slepice, řekl kouč