Podle tří zdrojů Deníku už to dokonce vypadá, že na Hané budou brzy hledat nového trenéra, protože Jílkův odchod do Sparty je prakticky hotovou věcí.

Olomoucký kouč měl kývnout na podmínky a řešit se prý má už jen výše kompenzace.

Jílek nedávno podepsal na Hané novou dvouletou smlouvu, ze které ho Sparta musí vykoupit.

„Do konce týdne by mělo být jasno,“ shodují se zainteresovaní.

Oficiálně by prý mohl být nový trenér Sparty představen už příští týden.

„Zatím bez komentáře. Uvidíme,“ sdělil Deníku Jílek, který už v minulosti ve Spartě pracoval jako asistent trenéra Vítězslava Lavičky a radoval se v sezoně 2013/14 po jeho boku ze zisku titulu i domácího poháru.

Olomoucké volejbalistky na autogramiádě v Šantovce. Zprava Julie Kovářová, Monika Dedíková, Nikol Sokolová, Šárka Kubínová a Darina Košická
Zlaté volejbalistky se ukázaly v Šantovce. Několik opor tým opouští

Otazníky nad Vrbou

Podle některých informací se totiž na Letné stále ještě zcela nevzdali myšlenky na angažování Pavla Vrby, který byl údajně na pomyslném žebříčku potenciálních trenérů celou dobu před Jílkem.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek sice ve středu deklaroval na serveru iSport, že je překvapen spekulacemi ohledně Vrbovy budoucnosti, a že kouč určitě dodrží smlouvu, kterou má ještě na příští sezonu.

Na druhou stranu Spartě by se prý další kouč z regionu nebránil, byť by preferoval nabídku ze zahraničí.

Tomáš Souček (uprostřed) slaví finálovou trefu v Olomouci
Souček: Oslavy? Ve vlaku z Olomouce si dáme pár piv

Koho za Jílka?

Buď, jak buď, přemýšlení o tom, kdo by případně Jílka mohl v Olomouci nahradit, je rozhodně na místě.

Favoritem měl být Radek Látal, který naposledy působil na Slovensku v Trnavě. O jeho jménu se spekulovalo už v únoru, když se Hanáci po nepovedeném prvním jarním kole s Jabloncem ocitli na hraně sestupu. Nabídku na stole má mít ale údajně i z jiného prvoligového klubu.

Nahlas se mluví také o dalším bývalém olomouckém fotbalistovi Jiřím Balcárkovi, jenž momentálně vede ve druhé lize Vítkovice. A zmiňuje se i jméno Romana Pivarníka, který už Sigmu jednou trénoval a momentálně je po konci nepovedeného angažmá ve Zlíně volný.