Záložník David Houska měl v utkání Sigmy ve Zlíně jednu z největších šancí Sigmy, ale po přihrávce Tomáše Zahradníčka přestřelil. Krátce potom Hanáci v 88. minutě inkasovali a odvezli si porážku 0:1. V lize tak nevyhráli od 13. září a duelu s Opavou. Celkem to zatím dělá sedm zápasů a pomalu se začíná otřásat jejich postavení v nejlepší desítce. Zbývá připomenout, že právě od jedenáctého místa dolů se hraje skupina o záchranu.

„Je to frustrující, když takhle zbytečně zápasy ztrácíme,“ přiznal Houska.

Jak vnímáte porážku ve Zlíně. Po většinu zápasu jste byli lepším týmem, i když moc šancí jste si nevypracovali.

První poločas jsme měli pod kontrolou. I ve druhém poločase jsme měli dost rozjetých útočných akcí, které jsme měli lépe dohrát. O to víc ale pak mrzí, když dostanete ze standardky gól těsně před koncem.

Vy jste měl chvíli před koncem jednu z největších šancí, ale poslal jste míč hodně nad.

Běžel jsem asi od půlky ve sprintu a volal jsem si na Zahryho, věděl jsem, že mi to dá. Chtěl jsem si to oběhnout na pravou placírku, ale vyšlo mi to levou, blízko k obránci a nestihl jsem tu střelu ztlumit.

Brankář Sigmy Olomouc Miloš Buchta
Při takové střele tam může být kdokoliv, třeba Buffon, štvalo olomoucké

Jinak jste toho opravdu moc nevytvořili…

Měli jsme hlavně dohrát víc akcí až do šancí. Celkově jsme měli hodně útoků, ale opravdové příležitosti jsme z nich měli tak dvě nebo tři, což je strašně málo, když v podstatě většinu zápasu útočíte.

Nešlo vám to ani ze standardek.

Byla toho fakt spousta. Nevím, kolik měl Zlín rohů, ale my jsme jich měli určitě víc. Měli jsme si standardkou pomoct. I trenér nám to říkal, že standardka může rozhodnout a to se nakonec taky stalo, ale bohužel v náš neprospěch.

Za Zlín nastoupili dva dorostenci, říkali jste si, že bude hrát víc přes ně?

Samozřejmě, že jsme si to řekli, že bychom toho chtěli využít. Chyběla nám ale lepší finální fáze.

Až poslední čtvrthodina přinesla šance na obou stranách, nebylo to ale přece jen trochu hektické?

Bylo to trochu nahoru dolů, možná až zbytečně. Ale bylo to pořád 0:0 a když chcete vyhrát, tak nějaké chyby a nepřesnosti přijdou, tak jako se to občas stalo nám, ale to je podle mě normální.

A co inkasovaný gól, tam byla chyba kde?

Nějak se to tam poodráželo, ale není možné, aby měl soupeř po standardce v šestnáctce čas si převzít míč a ještě zamířit. To by trefila většina hráčů.

Po posledních výsledcích je pomalu v ohrožení umístění v první desítce. Je to pro vás strašák?

Dnes jsme to tady chtěli zvládnout a nepovedlo se to. Je to nepříjemné. Zvlášť, když si promítneme, jak jsme ztratili některé předchozí zápasy. Už je to několikátý zápas, kdy si říkáme, že se můžeme dotáhnout k šestce, nebo do ní dokonce skočit. Je to frustrující, když pak ty zápasy takhle zbytečně ztrácíme.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 16. kole FORTUNA:LIGY hostili na Letné Sigmu Olomouc.
Sigma protáhla trápení i ve Zlíně. Prohrála gólem v závěru