Nakonec se ruský snajpr trefil třikrát, Mladá Boleslav na Andrově stadionu vyhrála 4:0 a domácí útočník Martin Nešpor tak byl při hodnocení zápasu hodně rozladěný.

„Je to jednoduché: Dostali jsme čtyři góly a žádný jsme nedali. Všichni viděli, jak to vypadalo. Co k tomu říct? Je to sice jen fotbal, ale je to fakt těžký, dostat doma čtyři góly. Navíc dva nebo tři góly ze standardky, to je bída,“ řekl.

Byli jste v zápase o tolik horší?
Hráč to vždycky vnímá jinak, než jak to může třeba vypadat z tribuny. Myslím si, že nás sráží první góly. V každém zápase musíme dohánět. Když si jenom vzpomenu na Opavu, na Karvinou… To, že nám to dvakrát vyšlo, to je štěstí. Teď to nevyšlo a v kabině na sebe najednou koukáme, proč se to stalo. Jestli jsme byli lepší, nebo horší, na to se nehraje. Hraje se na góly a jak jsem říkal: Žádný jsme nedali a čtyři jsme dostali.

První přišel už ve 12. minutě ze standardky. Mohla to být třeba nekoncentrovanost v úvodu zápasu? Nebyli jste po pěti zápasech bez prohry moc nahoře?
Pořád dostáváme góly ze standardek. I gól, který neuznali kvůli ofsajdu, byl ze standardky, třetí gól byl taky ze standardky. Je to osobním bránění a o zodpovědnosti každého hráče a celého týmu. Nevím, jestli jsme byli moc nahoře. Ale ono to není jen o tomhle utkání, že dostaneme brzy gól. Jak jsem říkal v Karviné se na nás usmáli všichni bozi, když jsme otočili za deset minut na 3:2. To bylo veliké štěstí. Takhle dotahovat, ale není vůbec snadné. Nedá se to pořád.

Fotbalisté Sigmy Olomouc (v modrém) podlehli Mladé Boleslavi 0:4
Sigma schytala od Boleslavi výprask, rozhodčí dostala kytici


Jak z toho ven?
Musíme si sednout každý sám na zadek a hledat chybu hlavně u sebe. Jestli ji budeme hledat jinde, tak je to cesta do pekel. Nechci vykládat nějaká moudra, ale tak to zjednodušeně prostě je. Když tomu dáš maximum, tak se to časem vrátí. Nic víc.

Důležitým momentem byla také penalta. Neměl jste ji jít kopat spíš vy? Jakubu Plškovi se teď herně moc nedaří.
K tomu bych se asi nechtěl vyjadřovat, jestli se mu nedaří. Ani k tomu, jestli jsem ji měl kopat já. Prostě to vzal na sebe a nepovedlo se mu to. V životě jsou horší věci než nedat penaltu. Že jsme dovolili Boleslavi dát u nás doma čtyři góly, to je vina nás všech, co jsme nastoupili, ne Plškova, že nedal penaltu. Donesli jsme jim smetanu na tácu a oni si ji slízli.

Komličenko vám dal tři góly. Připravovali jste se na něj, ale nějak to nevyšlo.
Řekl jste to správně. Nevyšlo to. Má fazonu a padá mu to tam. Ale všechno je bránitelné. I ty jeho nůžky. Jestli má útočník čas hodit takhle ve vápně nůžkami, tak klobouk dolů. Tolik času bych chtěl ve vápně taky mít.

Zápas pískala žena, jaké to bylo?
Byl tam prostě rozhodčí. Každý má svou práci a úděl na hřišti. My jsme hráči, pak jsou tam rozhodčí, pomezní a trenéři. Každý má svůj úkol. Když sudí udělá chybu, tak si na něm každý smlsne a bude na něj křičet. Čtyři góly nám ale nedal rozhodčí.

Jakub Plšek
Plšek: Není to nic moc, ale prstýnek kvůli tomu nesundám
Vyberte gól kola
Vyberte GÓL PODZIMU! Patnáct střelců krajského přeboru bojuje o titul