Jestliže po jednom z minulých zápasů obou soupeřů trenér Bohemky Martin Hašek prohlásil, že fotbal se víc běhal, než hrál, mohl z fleku tuhle glosu okopírovat i pro sobotní podvečerní seanci. Minimálně pro první poločas určitě. Na své si v něm přišli maximálně tak milovníci autových vhazování, dlouhých nákopů do nikam a vzdušných soubojů, u kterých se těžko určuje vítěz.

Přesto Sigma z prvního dějství vytěžila vedení. Houska vybojoval v rohu míč na Bartkovi, posunul Šimonu Faltovi, který prolétl do vápna, ale zahnal se do ostrého úhlu. Proto cpal míč před branku, centr se mu ale na první pohled moc nepodařil. Jenže brankář Fryšták místo poklidného zákroku míč komicky pravou rukou srazil za vlastní brankovou čáru, stoper Pokorný už se záchranným odkopem přišel pozdě.

„Centroval jsem a svezlo se mi to, ale nakonec to tam spadlo. Je jedno, jestli to byl vlastní gól. Hlavní je, že platil,"popsal Šimon Falta.

Bohemians měli jednu pološanci po dlouhém autu Podaného, který prodloužil Pokorný. Ale Hůlka z nelehké pozice střílel nad.
Sigma se kromě gólové situace přiblížila ke vstřelení branky jen zásluhou Falty, který pálil levačkou zpoza vápna, Fryšták ale jeho pokus nadvakrát zkrotil.

Druhá půle naštěstí byla daleko zábavnější, i když Sigma by určitě vzhledem ke konečnému výsledku nesouhlasila. Nakonec padly čtyři góly, přišlo velké drama a rozuzlení v nastaveném čase.

Proměněná penalta

Jestli někdo na hřišti už před pauzou předváděl alespoň fotbalové záblesky, byl to Šimon Falta. Po přestávce šněroval své kličky ve vápně Bohemians a po kontaktu s obráncem Hůlkou šel k zemi. Těžkou situaci si sudí Lerch ještě zkontroloval u videa a pak potvrdil svůj předchozí verdikt – penalta pro Sigmu!

Pokutový kop s velikým přehledem proměnil Jakub Plšek a třetí brankou v sezoně zajistil Olomouci dvougólový náskok.

Chyby a trest!

Jenže klid nevydržel Hanákům dlouho. K trestnému kopu těsně za hranicí šestnáctky se postavil Jakub Podaný a nádhernou střelou přes zeď, která snad ani nemohla více kontrastovat s dosavadním průběhem zápasu, snížil na 1:2.

Nastartoval tak velký obrat Bohemky. Hlavou po rohovém kopu nejprve srovnal stoper Hůlka a v nastaveném čase pak David Bartek zprava prošel do vápna a procedil přes Reichla do branky vítězný gól.

„Dostáváme laciné góly, které až bolí. Jsou to individuální chyby, za které pykáme. Je to o individuálním přístupu každého hráče. O vyhraném souboji a o koncentraci na hru po celých 90 minut. Začátek nebyl špatný. Dali jsme dva góly, ale po chybách jsme to bohužel nedohráli,“ zlobil se před televizní kamerou O2 TV trenér Radoslav Látal.

Jeho protějšek Martin Hašek prožíval pochopitelně zcela opačné pocity.

„Je to přenádherné. To se zažije málokdy. Povedlo se nám to v Olomouci před rokem, teď to ale bylo doma a jsou v tom ještě větší emoce. Výkon nebyl dobrý. Zaostávali jsme v pohybu. Důležitá byla změna rozestavení a pomohla nám i střídání. Měli jsme šťastnou ruku,“ řekl.

FC Bohemians Praha 1905 – SK Sigma Olomouc 3:2 (0:1)

Branky: 62. Podaný, 72. Hůlka, 90.+4 Bartek - 38. Fryšták vl., 58. Plšek z pen.

Rozhodčí: Lerch – Ratajová, Vaňkát.

ŽK: Hronek, Ugwu, Miller (asistent trenéra) - Látal, Jemelka, Beneš, Nešpor. Diváci: 5375

Bohemians: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný (46. Vaníček) – Bartek, Jindřišek, Vacek (88. Rada), Podaný – Hronek, Keita (69.Ugwu), Vodháněl. Trenér: Martin Hašek.

Sigma: Reichl – Greššák, Beneš, Jemelka – Látal, Houska, Plšek (90.+2 Tandir), Falta, Kerbr – Nešpor (85. Zmrzlý), Yunis (70. Pilař). Trenér: Radoslav Látal.