U Tomáše Zahradníčka se mluvilo o Polsku či Českých Budějovicích. Nakonec zakotví v Pardubicích. Klub na svých stránkách v pátek oznámil, že se mu v poslední den přestupového období podařilo s devětadvacetiletým fotbalistou domluvit na podmínkách.

„Věříme, že se Tomáš stane platným hráčem sestavy,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel.

Zahradníček odehrál poslední duel 9. dubna proti Plzni ještě v dresu Sigmy. Od června byl potom volným hráčem.

Fotografie ze zápasu 28. kola Fortuna Ligy mezi celky SK Sigma Olomouc a FC Viktoria Plzeň
Po Barceloně Sigma. Zaskočí Hanáci účastníka Ligy mistrů Plzeň?

„Jsem rád, že jsme se domluvili a mohl jsem přijet. Vidím před sebou hlavní cíl – pomoci zlepšit situaci, ve které se tým nachází,“ přidal se sám hráč, který může naskočit už do víkendového kola. „Ale bude záležet, jak rozhodne trenér, ještě mě před utkáním čekají dva tréninky. Po fyzické stránce se cítím dobře, ale individuální trénink je něco jiného než hra, tak uvidíme,“ dodal Zahradníček.

Tři dny před Zahradníčkem našel nové angažmá také Jakub Yunis, který to během léta zkoušel ve Zbrojovce Brno či Zlíně, ale ani v jednom z ligových klubů neuspěl. Nakonec zakotvil útočník v druholigové Opavě.

„Opava na mě vždy působila jako kvalitní tým se skvělým zázemím. Je proslulá fanoušky, které má jedny z nejlepších u nás. Celý přesun do Opavy se navíc uzavřel velice rychle. Na vzájemnou spolupráci se velmi těším,“ řekl pro klubový web SFC Opava Jakub Yunis.

Předseda spolku SK OLOMOUC SIGMA MŽ Jakub Beneš
Beneš: Lidé musí pochopit fungování klubu. Prozradil, kde jsou peníze z přestupů

„Jakub je typ útočníka, který nám scházel. Disponuje fyzickými parametry a umí se prosadit v pokutovém území. Věřím, že u nás nastartuje kariéru a potvrdí předpoklady, které má,“ prohlásil sportovní ředitel SFC Opava Jaroslav Kolínek.