„Chybělo pár centimetrů. Škoda,“ říkal olomoucký záložník Šimon Falta po utkání v Příbrami. Gól se nakonec nepovedlo dát ani nikomu jinému, takže se oba celky v podstatě zaslouženě rozešly smírně.

Odvážíte si bod za remízu 0:0. Vzhledem k vývoji, berete ho?

Nic jiného nám nezbývá. Věděli jsme, že Příbram má nějakou sérii, kdy dlouho nedala gól. Bohužel jsme ho nedali ani my, takže to potom těžko můžeme chtít vyhrát.

Sám jste měl ve druhém poločase dva výborné trestné kopy. Který vás mrzí víc?

Hlavně ten první, samozřejmě. Trefil jsem to výborně. Chybělo pár centimetrů, aby se to od tyče odrazilo do brány. Škoda.

I na druhé straně Jan Rezek střílel nebezpečně z trestňáku. Vypadalo to, jako byste se trochu navzájem hecovali. Bylo to tak?

Vždycky jsme si to trochu pochválili (směje se). Je to sice hezké, že to byly pěkné střely, dobře trefené, ale ke gólům nevedly a to je to nejstěžejnější.

Trénuje trestné kopy hodně? Tentokrát ty pozice nebyly nikde okolo vápna, ale dobrých 30 metrů od brány.

Bylo to daleko. Oni měli vysoko postavenou řadu, tak jsem si hned říkal, že to zkusím. Už doma proti Slovácku mi to celkem sedlo, takže jsem si celkem věřil. Bohužel chyběl kousek. Snad příště už to tam spadne. Teď jsem to tolik trénovat nemohl, protože jsem měl nějaké drobné zdravotní problémy, takže jsem si moc nepřidával.

Příbram (v zeleném) proti Sigmě Olomouc
Sigma prodloužila sérii bez prohry, díky nehezké plichtě v Příbrami