V základní sestavě Sigmy nastoupil premiérově stoper Vít Beneš. Čerstvá posila z maďarského Haladase odehrála s kapitánskou páskou na rukávu první poločas vedle Romana Poloma a hned z prvních 45 minut bylo čitelné, proč si jej Hanáci vybrali.

Třicetiletý fotbalista kraloval ve vzdušných soubojích. S přehledem zvládal i hru na zemi a byť je v Olomouci teprve pár dní už se snažil dirigovat spoluhráče. Jednou se dokonce pustil do odvážného výletu a zhruba z hranice vápna zakončoval, i když vysoko nad.

„Vždycky jsem se zapojoval do útočné fáze, když byla možnost. Otevřelo se mi to tam, kluci mi odtáhli hráče, takže jsem to dovezl až do vápna. Ale zakončil jsem to jako dřevák,“ usmíval se sám sobě Beneš. „Příště bych to měl vyřešit líp,“ doplnil.


„Nechtěl bych to přechválit, ale pokud by takovým způsobem pokračoval i v dalších zápasech, tak asi všichni uznají, že by to byla velká posila. Přijdou těžší zápasy a těžší chvíle, ale začal rozhodně dobře,“ řekl kouč Jílek.

O slavnostní předpremiéru filmu usilují tři města - Olomou, Karviná a Havířov. Rozhodne hlasování
Boj o předpremiéru. Do kterého kina vjede žlutý trabant jako první?

„Nejlepší asi byla úvodní dvacetiminutovka, bohužel jsme ale neproměnili šance. Hlavně ve druhém poločase mi tam chybělo víc fotbalovosti. Odevzdávali jsme hodně míčů a soupeř se dostával trochu do tlaku a do příležitostí. I my jsme nějaké možnosti měli, takže remíza 1:1 asi byla nakonec zasloužená,“ dodal.

Příští přípravný zápas odehrají Jílkovi muži ve středu opět v domácím prostředí proti Jihlavě (13.00). Pak už vyrazí za teplem a přírodní trávou do Turecka, kde postupně narazí na polský Lubin, norské Hobro a vítěze japonského poháru Shonan Bellmare.

SK Sigma Olomouc – MFK Ružomberok 1:1

Branky: 51. Yunis – 59. Tandir. Rozhodčí: Křepský.
Sigma: 1. pol.: Reichl – Štěrba, Beneš, Polom, Sláma – Kalvach – Falta, Chytil, Texl, Lalkovič – Yunis.
2. pol.: Reichl – Kotouč, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Lalkovič (70. Chytil), Látal – Yunis, Nešpor. Trenér: Václav Jílek.