Byl to tvrdý boj před výbornou fotbalovou kulisou. Tu vylepšilo i pár dorostenců a hráčů A-týmu Kladna, které Hřídel také trénuje nebo trénoval v minulosti.

Jan Kysela.
Divizní Benátky vítají posily z ligy, přichází Dohnalík i exreprezentant Kysela

Tuchlovicím hrálo vše do karet: za hosty nemohli nastoupit útočníci Klavík s Faktorem, Čmejla dále přijel až na druhou půli. Navíc se brzy nechal vyloučit Pinkas, jenž měl žlutou a druhu přidal po neuznaném vedoucím gólu (ofsajd). Jenže už za minutu nabral Kala Barance a síly se srovnaly.

Celé střetnutí je k vidění zde.

Zápas mnoho jasných šancí nepřinesl. Do půle byli nebezpečnější bojovnější domácí, ale přežili i tutovku Velikého, který v sólu mířil nad bránu výtečného Šimka. Víc toho obrana hnaná v sobotu také perfektním Nejedlým nedovolila. Ve druhé půli už ano, tam se Hřebeč zlepšila a byla blíž rozhodnutí zápasu, ale její hráči v šancích také selhávali.

Pavel Novák patří k oporám fotbalistů Dynama.
Dynamo už druhé lize nekraluje. Síla kádru je ohromná, burcuje Novák

Rozhodly tak až penalty, v nichž tuchlovický čaroděj Šimek vyčapal Dobiáše i Sedláčka, zatímco domácí byli neomylní.

Skvělá atmosféra pomohla

„Soupeř byl velmi kvalitní, takže je pro nás výsledek nadstandardní. Jsem s výkonem kluků maximálně spokojen a děkuji i divákům, protože atmosféra zápasu byla skvělá a víc pomohla nám,“ hodnotil trenér Martin Hřídel.

Ten si navíc pochvaloval, že opory Šimek s Nejedlým přehodnotily plán skončit. „Obrovské osobnosti na hřišti i v kabině. Tam vůbec panovala neskutečná atmosféra,“ dodal Hřídel.

Ilustrační snímek.
Fotbalové anomálie: sedm statečných v Kosmonosech či pokuta za neoprávněný start

Hostující Martin Servus byl trochu zklamaný, podle něj se mělo v Tuchlovicích vyhrát. „Bohužel s námi zase trochu cvičí zranění. Do poločasu jsme byli špatní a domácí byli nebezpečnější. Druhý poločas už jsme se zlepšili, pomohl příjezd Čmejly, ale rozhodující momenty jsme nevyřešili vůbec dobře,“ mrzelo ho.

Fotbalisté Benešova. Ilustrační foto.
Benešov nastartoval novou éru. Postavíme ji na odchovancích, hlásí klub