Víkendový výlet za kopanou do Suché nebyl pro žádného fotbalistu tím, na co by se vyloženě těšil. Kabiny, které připomínají spíše kůlničku na dříví, a tvrdé hřiště, které navíc není rovné. Žádná slast i pro hráče "pralesní" soutěže. Není divu, že si neutěšeného stavu zázemí všimla i modlanská radnice.
Na zasedání zastupitelů, které se konalo na začátku roku, se hovořilo o plánu rekonstrukce. Připravovala se realizace projektu, projednávaly se náklady, proběhlo výběrové řízení.

"Vedení obce chce revitalizaci financovat pomocí dotace pro místní rozvoj. Rozhodlo se jí zařadit do strategického plánu investic," říká Rigo.

"Kromě kabin chceme vybudovat i klubovnu. V současné době se členové Sokola v Suché nemají ani kde scházet. V projektu je zahrnutá i demolice starých kabin a také vykácení větší části topolů, které jsou mezi fotbalovým a multifunkčním hřištěm," sdělil už dříve starosta Modlan Lukáš Bartoň.

Čierny Balog: na Slovensku dokonce jezdí vlak mezi tribunou a hřištěm
Bizarní fotbalová hřiště: Pozor na vlak i traktor, Slovensko má raritu

Proč musely topoly padnout k zemi? "Od svazu jsme dostali informaci, že kořenové systémy některých stromů zasahují do hřiště. A pak tu byl další problém - po zaměření se zjistilo, že kabiny zčásti zasahovaly na cizí pozemek. Obec se snažila s jeho majitelem dohodnout, odkoupit ho, ale bez úspěchu. Celé hřiště se tak musí pousnout směrem k dětskému hřišti. Asi tak o tři metry. I to má prý obec vybudovat nové," prozradil Rigo. "A střídačky budou nově na druhé straně," dodal.

Dlouholetý hráč Sokola Suché je šťastný, že se dočká nového zázemí. "To hřiště už opravdu nebylo dobré. Když třeba měsíc nezapršelo, tak bylo tvrdé jako beton. Jsme na kopci, nikde není žádný rybník ani potok, takže jsme bez vody. A kropit to vodou z řádu, to by nám nikdo nezaplatil." Rigo i proto vítá, že místo přírodní trávy budou hráči Sokola hrát nově na umělce.

"Ty nejnovější umělé trávníky jsou už hodně kvalitní. Určitě bude lepší hrát na umělce, než na tom, co jsme měli doposud k dispozici. A hlavně se terén srovná, takže už nebudeme hrát jeden poločas z kopce a druhý do kopce," tvrdí s úlevou.

Sokol Suché by měl hrát po dobu rekonstrukce v Modlanech.

Miloslav Urbanec je obrovský milovník argentinského fotbalu a Maradony
UNIKÁT: Český fanoušek má sochu, stadion i auto se značkou MARADONA