Šťastný fotbalový pár, který svou lásku stvrdil v říjnu 2018 svatbou, informaci o těhotenství uveřejnil společně s fotkou z ultrazvuku na sociálních sítích. „Nemůžeme se dočkat! Všem děkujeme za milé a roztomilé zprávy. Jak vidíte na fotce, bude to chlapeček," napsala Claudia Voňková na svém instagramovém účtu.

Trenér ženské reprezentace Karel Rada.
Učím se holky vnímat. Jejich hlava je trošku jiná, říká trenér fotbalistek Rada

Lucie Voňková je odchovankyně FK Teplice. V mládežnickém věku přestoupila do Slavie, hrála i za Spartu. Poté přestoupila do Německa, kde hrála za Duisburg, Jenu a Bayern Mnichov. Od roku 2019 obléká dres Ajaxu Amsterdam. Je českou reprezentantkou, dvakrát se stala Fotbalistkou roku. Zároveň je patronkou družstev žen FK Teplice. 

Za svobodna se manželka Lucie Voňkové jmenovala van den Heiligenbergová. Seznámily se v Jeně, kde měly společné angažmá. Poté spolu hrály v Bayernu Mnichov, Nizozemka ale oblékala převážně pouze dres béčka.

Ještě v době působení v bavorském celku spolu uzavřely manželství. „Vzala jsem si tu nejlepší ženu na světě," vyznahla se tehdy Claudia.

Později se obě přesunuly do Ajaxu Amsterdam, kde 29letá Češka postupem času pookřála a znovu nabrala parádní formu. Nyní v jejím životě dojde k dalšímu zlomu, fotbal ale bude hrát i nadále.

Zpráva pochopitelně vzbudila poprask, první spoluhráčky gratulují. „Skvělé. Moc to Lucce přeji!" má z novinky radost její spoluhráčka z dětství Radka Vondráková, kterou s českou reprezentantkou pojí stejný příběh. Také ona totiž vychovává dítě se svou partnerkou. 

Fotbalistka Lucie Voňková
Srdce dělí mezi Stínadla a Slavii

„Hrály jsme spolu v Dubí na hřišti za školou, bydlely jsme kousek od sebe. Ona pak šla hrát za Teplice, já zůstala ještě v Dubí. Známe se dlouho. Od dětství byla výborná fotbalistka, nejlepší ze všech!"

Podle Vondráková si Voňkovy budou rodičovství užívat, stejně jako si ho užívá ona se svojí Lenkou, které před rokem porodila syna. „Nám se to moc líbí, pomáháme si navzájem. Léňa bere malého jako svého. Rodič je ten, kdo dítě vychovává, ne jen ten, kdo ho porodí. Kdybychom obě kojily, tak je to úplně top, takhle kojím jen já," usmívá se autorka stránek Pro sebe a pro nás, které se zabývají zdravým životním stylem a sleduje je přes 4 tisíce uživatelů Facebooku.

Tisková konference FK Teplice. Rudolf Řepka a Pavel Šedlbauer.
Nový šéf Teplic Rudolf Řepka: Chci navázat na odkaz Františka Hrdličky

„Máme na náš vztah a model rodičovství jen samé kladné ohlasy, lidé nám vyjadřují respekt. Věřím, že to stejné čeká i Lucku a Claudii, také si zaslouží respekt za svoji otevřenost a odvahu," drží Vondráková palce nastávajícím rodičům.