Zatímco vyšší soutěže jako divize, krajský přebor či I.A třídy už zazimovaly, okresní přebor finišoval teprve tento víkend.

„Myslím si, že šestnáct týmů je na okres příliš. Kádry nejsou tak široké a kvalitní. Přijdou zranění a my tím potom trpíme,“ hodnotil tuto skutečnost trenér Střelic Jindřich Huběnka.

Zápas na hodně těžkém terénu sliboval tvrdé souboje a pravý nádech vyhecovaného derby. A bylo tomu přesně tak.

V úvodu utkání byli mírně lepší hosté, ale postupně se hra vyrovnala a šance si vytvářela spíše Loučka. Žádná však nebyla vyložená.

„Nelíbilo se mi, že jsme hlavně nakopávali, ale hrací plocha byla špatná,“ začal s hodnocením kouč hostů Huběnka.

Největší šanci první půle měl hostující Slavíček, který mohl dát branku do šatny, jenže jeho střela skončila pouze na tyči Zorkovi brány.

Na měkkém nerovném hřišti diváci mnoho fotbalového neviděli. Zápas byl plný nepříjemných soubojů a také mnoha nepřesností na obou stranách.

„Bylo to hodně vyhecované a některé souboje až na hranici, ale jsem rád, že si to někteří hráči nenechali líbit a hráli také tvrdě,“ byl spokojený s nasazením Huběnka a dodal.

„Rozhodčí mohl dát více žlutých karet, potom by se mu to tolik nerozjelo. Nikomu nepřipískával, ale bylo tam hodně hráčů, kteří mohli jít i ven. A to nejen soupeřovi, takže můžeme být i rádi.“

TŘI GÓLY HLAVOU

Našly se však i výjimky. Jednou z nich byla rychlá akce střelických, kteří roztáhli hru do kraje a po centru se hlavou prosadil Walter. Loučka hned z protiútoku mohla odpovědět, ale svojí šancí pohrdla.

„Do sestavy se nám v minulých vítězných zápasech vrátil po zranění kapitán Martin Lolek. Je to pro nás důležitý hráč. Když je na hřišti, tak si tým více věří. Dnes zachytal dobře brankář Masařík, který také chytal po více než měsíčním zranění,“ hledal Huběnka příčiny třetí výhry v řadě.

Po úvodní brance Střelice nevyužili nepřímý kop z osmi metrů. Ale chvíli na to se už po standardce radovali. Po krásném centru se hlavou prosadil na zadní tyči Václav Málek. Jenže radost vystřídalo kroucení hlavou. Praporek byl nahoře.

„Po dlouhé době dám gól, ještě k tomu hlavou a on mi to zvedne. Nemyslím si, že jsem tam byl,“ nebyl smířený s verdiktem pomezního Málek.

Hostům to však nemuselo příliš vadit, protože míč si na polovině hřiště vzal Slavíček a krásnou individuální akcí prošel až k vápnu a posadil balón přímo na hlavu Jiřího Völfla, který je se sedmi brankami nejlepším střelcem týmu.

„Oba naše góly se mi líbily. Kluci si to hezky dali i pěkně nacentrovali,“ našel nejfotbalovější okamžiky hostující kouč.

Vzrušení následně ještě v poslední minutě vyvolal střet asistenta u posledního gólu a domácího Dlugoše. Slavíček jej fauloval skluzem a domácí hráč se zvedl a po ležícím protihráči podrážděně hodil míč, což nepochopitelně nebylo oceněno druhou žlutou kartou v utkání.

„Sice jsem to přesně neviděl, ale podle toho, co jsem slyšel, tak nechápu, že nedostal červenou nebo minimálně žlutou kartu. To, že byla poslední minuta a poslední zápas nehraje roli. Tohle se nedělá,“ prozradil svůj názor střelický lodivod.

Střeličtí dokázali ubránit třináctigólového Karla Kuchtu, který je druhým nejlepším střelcem soutěže, a díky tomuto vítězství se posunuli o bod před svého víkendového soupeře a přezimují na osmé příčce.

„S umístěním jsem spokojený, ale bodů mohlo být trochu víc. Některé zápasy, které jsme ztratili, mě mrzí. Doufám, že se budeme i na jaře pohybovat v těchto místech. Týmy v popředí jsou ještě jinde než my,“ zakončil Huběnka.

Dlouhá Loučka je po polovině odehraných zápasů desátá.

Po utkání už na oba týmy čekaly půllitry piva, možná nějaký destilát a na programu byla závěrečná.

Fotbalisté Sigmy Hodolany (v bílo-černém) porazili Červenku 1:0.
Hodolany ovládly bitvu o "krále okresu" s Červenkou. Hnaly je stovky diváků

Sokol Dlouhá Loučka – Sokol Střelice 0:2 (0:0)

Branky: 49. Walter, 68. Völfl. Rozhodčí: Smékal – Epstein, Pytlíček. ŽK: Střelecký, Dlugoš, Spurný – Habermann, Pavlík, Slavíček. Diváci: 137.

Dlouhá Loučka: Zorek – Fidler, Střelecký, Vaňák, Smékal, Dlugoš, Kuchta, Spurný, Paul, Krajc, Mako. Střídali: Černický, Smrček, Vyhnánek, Polášek, Vojtek, Vítek. Trenér: Miroslav Blecha.

Střelice: Masařík – Vymazal, Lolek, Král, Habermann, V. Málek, Večerka, Pavlík, Völfl, Walter, Slavíček. Střídali: M. Málek, Šťastný. Trenér: Jindřich Huběnka.