Poslední zápas v roli hlavního trenéra Medlova odkoučoval Květoslav Pospíšil 11. října 2020 na půdě Brodku u Přerova, který vyhrál 6:1. Následně si dal po dlouholetém působení v Medlově od trénování roční pauzu. Jaro strávil v Litovli a v létě byl představen jako nový lodivod celku z lázeňského města.

A jak už to tak bývá, osud si pohrál. Los proti sobě svedl Medlov a Velké Losiny hned v prvním kole. A ještě na půdě Medlova. Už na jaře Pospíšil proti Medlovu vedl tým Litovle (1:4), ale to bylo v Litovli. Přímo v Medlově se objevil jako soupeř poprvé od svého konce.

„Bral sem to jako prestižní utkání, na které jsem se těšil. Myslím, že i hráči Medlova se proti mně chtěli vytáhnout,“ říkal po zápase zkušený stratég.

FK Jeseník.
Začal krajský přebor: Mohelnice překvapivě padla s Litovlí. Jeseník duel otočil

Téměř dvě stě platících diváků pak sledovalo vyrovnané utkání, ve kterém losinští nastřelili hned dvakrát tyč, další nebezpečný pokus vytáhl brankář Kubica na roh. „To mě mrzí. Z toho měla padnout branka,“ potvrdil Pospíšil.

Na druhé straně měl velkou příležitost Kasal, ale minul. Po půl hodině hry ale přišel faul na Radovana Skřebského v pokutovém území Losin a tentokrát se Kasal nemýlil.

„Já osobně říkám, že to byla problematická penalta,“ myslí si Pospíšil.

Zdroj: Lukáš Klaban

Ve druhém poločase pak Medlov zahodil několik tutovek. Velké Losiny to však nedokázaly potrestat vyrovnávacím gólem a padly 0:1. „Zápas to byl naprosto vyrovnaný se spoustou šancí, které ale ani jeden z týmů nedokázal proměnit. Ten návrat sem mám tak porážkou zkalený,“ litoval Pospíšil.

Nepomohl mu ani fakt, že většinu medlovských hráčů ještě ze svého působení znal. „Musím přiznat, že soupeř bojoval a chtěl tam nechat všechno. Věděl jsem, že nás čeká těžký zápas, což se potvrdilo,“ dodal.

Květoslav Pospíšil.
Chci hrát na špici, hlásí nový kouč Velkých Losin Pospíšil

Pospíšil by chtěl se svým celkem hrát na špici krajského přeboru. „Bohužel jsme zahájili sezonu prohrou, ale jeden zápas o ničem nerozhoduje, ukážou až ty další, jestli bylo angažování mé osoby dobrým krokem,“ uzavřel kouč.

Další šanci na první body v novém klubu bude mít v neděli na domácím hřišti proti Dolanům.

FK Medlov -TJ Sokol Velké Losiny 1:0 (1:0)

Branka: 33. z pen. P. Kasal.

Rozhodčí: Svoboda - Běhal, Foral. ŽK: J. Kasal, Bartoněk, Kuděla - Zatloukal. Diváci: 180.

Medlov: Kubica - Gabriel (29. Kuděla), Klos, Habáň, Bartoněk, J. Kasal, Vrba (90+1. Šléška), Knebl (77. Klabačka), Skřebský, P. Kasal, Muzikant (63. Novák). Trenér: Jaroslav Rolínek.

Velké Losiny: Hatala - Zatloukal (73. Tejkl), Simon, Uvízl, Hegner, Indra, Žídek, Lazarov, Charvát, Mátl (63. Křenek), Barčík (46. Jurka). Trenér: Květoslav Pospíšil.