To se potvrdilo i v neděli dopoledne na hřišti na Nových Sadech, kde došlo na souboj dvou nejlepších týmů tabulky I. B třídy, skupiny B.

Ač novosadské béčko předvedlo velmi nadějný výkon, odešlo poraženo po divokém výsledku 3:5.

„Přijel kvalitní soupeř, který vede tabulku a má v kádru spoustu hráčů, kteří hráli vyšší soutěže. Myslím si, že jsme je ale potrápili. Vedli jsme 1:0 a pak jsme měli velkou šanci, když jsme šli sami na gólmana,“ popisoval kouč domácího celku Miroslav Lojka.

Favorit ale brzy otočil skóre, když se do střelecké listiny zapsal i bývalý hráč Sigmy Martin Komárek.

„Nové Sady nás v prvním poločase docela dost potrápily,“ ocenil bojovného soupeře.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Tohle je faul na fotbal a faul na video, řekl Jílek o Faltově vyloučení

Po změně stran Olešnice vypadla z role a domácí dokázali zásluhou Jakuba Kubáčka vyrovnat. V té chvíli už bylo jasné, že tým kouče Galla podstupuje zatím nejtěžší zkoušku v letošním ročníku.

„Domácí byli běhaví, poctiví a nepříjemní. Druhý poločas jsme navíc začali hrozně špatně,“ kroutil hlavou trenér vedoucího celku soutěže.

Zkušení fotbalisté Olešnice si ale první body v sezoně nenechali vzít. Dvakrát předvedli v šestnáctce soupeře velký důraz a slepenými brankami Miroslava Knápka rozhodli.

„Pak se už naše kvalita projevila, ale nebyl jsem úplně spokojený s výkonem. Bylo to spíše vybojované než hezké vítězství,“ zhodnotil Gallo.

„Pořád hledáme soupeře, který nás porazí, ale zápasy jsou čím dál těžší. Soupeři se na nás chystají pečlivěji a dnes to bylo znát. Bude to těžší a těžší, ale to je jen dobře,“ vyhlížel Martin Komárek.

Rezervě Nových Sadů ve druhé půli došel dech.

„Projevilo se, že nám chyběli hráči. Bylo vidět, že jsme na konci odpadli. Výsledek je pro nás ještě takový milosrdný,“ uznal kouč Lojka, jehož tým klesl na třetí místo tabulky.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žluto-černém) prohráli s Polnou 0:3.
Nové Sady na vyzyvatele Sparty z Polné neměly

NAŠLÁPNUTO ZA POSTUPEM

Celek z Olešnice si připsal osmou výhru v řadě (ani jednou nepotřeboval penaltový rozstřel). Také skóre 42:9 napovídá, že tým má jasně namířeno za postupem.

„Jestli se to podaří, tak budeme rádi. Chceme ale především hrát pěkný fotbal,“ prohlásil trenér Gallo.

Svoje kvality potvrdil i zkraje sezony v zápase MOL Cupu proti diviznímu Šumperku, se kterým padl až po penaltách.

Tým z podhradí se blýskl také minulý týden ve finále Hanáckého poháru, ve kterém deklasoval účastníka krajského přeboru z Litovle 5:0.

„To jsme hráli úplně nádherný fotbal,“ pochvaloval si kouč Gallo předchozí zápas a vyjmenoval důvody vítězné olešnické jízdy: „Na trénink mi chodí šestnáct sedmnáct lidí. Mladí kluci se učí od zkušených a klape to i v kabině. Jsme spokojení a jsme rádi, že lidi, kteří na nás chodí, se fotbalem baví.“

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 8. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

FK Nové Sady B – 1. FC Olešnice u Bouzova 3:5 (1:2)

Branky: 61. a 89. Kubáček, 9. Janeček – 72. a 75. Knápek, 12. Kováč, 24. Komárek, 88. Sasák. Rozhodčí: Boháč – Slota, Dokoupil. ŽK: Janeček – Kováč. Diváci: 89.
Nové Sady B: Zbořil – Hrůzek, Steklý, Kubáček, Kutil, Frank, J. Smrček, Janeček, Repčík, Humpal (67. M. Smrček), Nguyen (72. Dokoupil). Trenér: Miroslav Lojka.
Olešnice: Snášel – Zapletal (76. Havlíček), Komárek, Opravil, Němec (46. Rýznar) – Kolomazník, Skopal (46. Sasák), Novák, Malínek (70. Ševčík) – Knápek, Kováč. Trenér: Ladislav Gallo.