Naopak domácí jen potvrdili svou tristní bilanci na svém trávníku, na kterém doposud v rámci této sezóny ani jednou nevyhráli a v šesti zápasech zaznamenali pouhé tři góly.

To hráči z lázeňského města se tentokrát rozstříleli, když aktuálně předposlednímu mužstvu tabulky nasázeli pět branek, o které se podělilo pět různých střelců.

Jeseník se jako první ujal vedení, jenže protivník z penalty srovnal krok, do šaten však šli s dvoubrankovým náskokem hosté.

I přes nepříznivý vývoj nesložili domácí fotbalisté zbraně a do druhého dějství vletěli s velkým elánem, přesto daleko více šancí měl na svých kopačkách Jeseník, ale dlouho se nemohl střelecky prosadit.

Fotbalisté Zábřehu (v černém) zvítězili v Bohuňovicích 4:3.
Bohuňovická divočina. Zábřeh rozhodl úchvatným sólem Sitty

Definitivně pojistili hosté tříbodový zisk teprve dvěma zásahy v závěru utkání a aktuálně jim v tabulce patří devátá pozice.

„Vzhledem k průběhu zápasu to vnímám jako povinné vítězství, určitě jsme měli větší kvalitu než domácí. Škoda, že jsme si utkání trochu zkomplikovali tou zbytečnou penaltou, kdy protivník srovnal, ale naštěstí jsme do poločasu dali další dva góly, což nás uklidnilo,“ prozradil Deníku Bronislav Mlynář, trenér jesenických fotbalistů.

„Druhé půle už byla o tom, jaký bude konečný výsledek, těch gólů jsme mohli dát daleko víc. Jsem rád, že jsme soupeře nepodcenili. Dolanům se letos nedaří, takže jsem určitě nechtěli být prvním týmem, který tady prohraje,“ dodal s úsměvem Bronislav Mlynář.

FC Dolany – FK Jeseník 1:5 (1:3)

Branky: 22. Grézl (pen.) – 11. Janíček, 41. Mráz, 45. Plhák, 78. Bříza, 82. Kysela. ŽK: Kysela.

Rozhodčí: Machala – Slota, Halenka. Diváci: 60.

Jeseník: Vrána (46. Pastucha) – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Bráblík (76. P. Kmínek), Mráz, Plhák, Vavrač – Urban (60. Kysela), Bříza. Trenér: Bronislav Mlynář.