„Dobře jsme zápas začali a potom i skončili. Mezitím se podle mého po dlouhé době se zase hrál fotbal, který kvalitou odpovídal krajskému přeboru,“ uvedl Jiří Kohout, trenér Tatranu, který už bez bodů neodešel ze zápasu sedmkrát za sebou. Tým to vyneslo na osmé místo, tedy do horní poloviny pořadí.

Zato Losinám se moc nedaří a s devíti body jsou v tabulce přeboru až dvanácté.

„Bez ohledu na dosavadní bodový zisk jsou Losiny jedno z nejkvalitnějších mužstev v soutěži a je jen otázkou času, kdy se výsledkově zvednou,“ mínil litovelský kouč.

Hosté z lázeňského města také jeho slova na trávníku dlouho potvrzovali. Litovel sice vstřelila vedoucí gól po závaru v pokutovém území, ale Tomancův zásah neplatil kvůli signalizovanému ofsajdu. Ve zbytku prvního dějství se pak o bezbrankový poločasový stav staral především litovelský brankář Nakládal, který zlikvidoval několik nadějných možností Losin.

Po přestávce se zaskvěl na druhé straně i jeho protějšek Hatala, který zlikvidoval nebezpečnou Tomancovu hlavičku. V 60. minutě už šli hosté do vedení po brejku, který s trochou štěstí zakončil Kobza.

Litovel pak přežila pár slušných šancí na pojištění losinského náskoku a v závěru udeřila, když Miklánkovu přihrávku využil Krátký.

V penaltovém rozstřelu pak Tatran proměnil všech pět pokusů, jmenovitě Heinz, Laža, Kučera, Bednář i Jindra, který rozhodl. Losiny neuspěly hned v první sérii a proto odjížděla jejich výprava sice s bodem, ale přesto zklamána.

„Byl to asi výkon na hranici našich současných možností,“ podotkl litovelský Kohout, který dlouhodobě zápasí s početnou marodkou. „Těch ztrát v poli máme moc, po dnešku přibyl Šrom, což nám situaci před náročným koncem podzimní části zase ještě více komplikuje,“ řekl litovelský trenér. I proto si vydřených dvou bodů velmi cenil. „Po závěrečném hvizdu jsem měl neskutečnou radost,“ přiznal. „Krom dobrého přístupu celého týmu musím přeci jen zmínit a vyzdvihnout Milana Dokoupila, je naprostým příkladem toho, jak se pro tým obětovat,“ uzavřel Kohout.

Fotbalisté Sigmy Hodolany během vítězného zápasu proti Drahanovicím (8:0).
Osmička Drahanovicím. Sigma Hodolany se prostřílela na čelo tabulky

Tatran Litovel – Sokol Lázně Velké Losiny 1:1 (0:0), 5:3 na pen.

Branky: 90.+1 Krátký – 60. Kobza. Rozhodčí: Motal – Kouřílek, Šrejma. ŽK: Indra, Linet, Kobza (vš. V. L.). Diváci: 124.

Litovel: Nakládal – Krátký, Jindra, Šrom (50. Laža), Miklánek – Šana, Heinz, Kučera, Tomanec (80. Vaca) – Bednář, Dokoupil (88. Juráš). Trenér: Jiří Kohout.

Losiny: Hatala – Zatloukal, Tejkl, Kocourek, Bureš – Šinogl, Linet, Indra, Kobza – Hilbert (88. Kubíček), Kováč. Trenér: Martin Kupčík.