Velké Losiny -  Všechovice 2:4 (1:1) 

Nadějný stav drželi po většinu utkání fotbalisté Velkých Losin proti vedoucímu týmu soutěže z Všechovic. Od 50. minuty vedli Losinští 2:1, ale v závěrečné čtvrthodině třemi góly zaúřadoval hostující favorit a otočil skóre. Všechovice se dostaly na metu 60 bodů a k zisku titulu jim chybí dvě kola před koncem už jen malý krůček.

Zdroj: Youtube

Zábřeh - Kralice na Hané 0:1 (0:0)

Dlouho vyrovnané drama přinesl souboj Zábřehu a Kralic na Hané. Mužstvo domácího Sulka bylo  nakonec zklamané, když už to vypadalo na penaltový rozstřel, přišlo rozhodnutí ze strany hostujícího celku. Za Kralice se po rohovém kopu prosadil Martin Neoral a tři body putovaly na Prostějovsko. Domácí už vyrovnat nestihli, samotný závěr utkání navíc dohrávali v deseti, když byl za urážky na adresu rozhodčího vyloučen Lepka.

Zdroj: Youtube

Lutín - Černovír 3:0 (0:0)

Do druhého poločasu čekali příznivci kopané na góly v Lutíně. Domácí fanoušci se mohli radovat z výhry svých oblíbenců v duelu s Černovírem. Hosté nenašli recept na defenzivu Sigmy, Lutín naopak dvěma góly mezi 64. a 72. minutou nakročil za výhrou. Za dalších deset minut přidal další zásah z penalty Los a bylo rozhodnuto.

Zdroj: Youtube

Opatovice - 1. HFK Olomouc B 1:0 (1:0)

Na posledním místě tabulky zůstávají dva týdny  před  koncem soutěže hráči B-týmu 1. HFK Olomouc. Vylepšit pozici se jim nepodařilo o víkendu v Opatovicích. Domácí rozhodli jedinou trefou v 18. minutě, kdy hostující defenzivu zaskočil Radim Janásek. Olomoučané se snažili o vyrovnání a ve druhém poločase nastřelili břevno, více práce měl však spíše brankář na druhé straně, kterému se dobrými zákroky dařilo držet Holické ve hře.

Zdroj: Youtube

Šternberk - Želatovice 6:0 (1:0)

Jasnou záležitostí byl duel Šternberku a Želatovic. Po úvodní brance ze 13. minuty navyšovali  Šternberští na 2:0 na začátku druhého poločasu. Hosté měli dvě možnosti zdramatizovat utkání kontaktní brankou, překonat obranu soupeře se jim ale nepovedlo. Poté už se opět střelecky rozjel Šternberk, domácí mančaft přidal ještě čtyři trefy a radoval se z výhry 6:0.

Zdroj: Youtube

Dolany - Mohelnice 0:3 (0:1)

V pozici favorita přijížděli na hřiště v Dolanech nedaleko Olomouce fotbalisté Mohelnice. A papírové předpoklady dokázali potvrdit. Po dvaceti minutách hry se prosadil Jaroslav Kožela a stejný hráč přidal druhý pojišťovací zásah ve druhém poločase. Mohelnice udržela na půdě soupeře čisté konto, Dolany  zůstávají v nejnižších patrech tabulky s dvaceti body na kontě.

Zdroj: Youtube

Jeseník - Litovel 4:3 (0:1) Pen: 4:3

Pořádnou přestřelku do posledních minut si mohli užít diváci ve fotbalovém areálu v Jeseníku. K utkání 27. kola sem zavítala Litovel a těsně před poločasem se hosté radovali z prvního zásahu v utkání. Brzy po přestávce však Jeseničtí vyrovnali a pokračovalo se opět za nerozhodnutého stavu. Hostující Tatran odskočil dvěma trefami  v 73. a 76. minutě, ale v posledních pěti minutách se domácím podařilo zareagovat a následovaly penalty. V nich nakonec vykřesal Jeseník ještě bonusový bod navíc.

Zdroj: Youtube