Anketa Gól kola probíhá na Facebookové stránce Olomouckého krajského fotbalového svazu

Brodek u Přerova - Medlov 3:1 (0:1)

Zdroj: Youtube

Fotbalisté Medlova vstupovali v Brodku u Přerova do druhé půle s těsným jednogólovým náskokem. O první gól se ve 40. minutě postaral Michal Muzikant, jediná trefa hostujícímu celku ale nakonec nestačila. Domácí tým se rozjel v závěrečné čtvrthodině. Dvakrát během pěti minut udeřili Brodečtí ze standardní situace a vývoj zápasu otočili ve svůj prospěch. V posledních momentech zápasu ještě pečetil na konečných 3:1 Lukáš Bundil.

Kralice na Hané - Zábřeh 1:0 (1:0)

Zdroj: Youtube

Už ve 12. minutě se radovali hráči a fanoušci Kralic na Hané z gólu na domácím hřišti proti Zábřehu. Hostující celek se snažil smazat mírné manko, obrana týmu z Prostějovska ale odolala. Neúspěšné byly i snahy v závěrečném tlaku při standardkách, a tak tři body přibyly na konto domácích.

Šternberk - Bohuňovice 1:2 (1:0) Pen: 3:4

Zdroj: Youtube

Cenný bodový zisk si z fotbalového areálu ve Šternberku odvezly Bohuňovice. Domácí vedli po gólu Patrika Hustého z 22. minuty, ve druhém poločase se ale Bohuňovickým podařilo srovnat. Jan Šmirják po hodině hry neproměnil pokutový kop, ale záhy svou další šanci využil a srovnal na 1:1. Stejný hráč měl navíc blízko k rozhodnutí zápasu, ale v sólovém úniku neuspěl a utkání šlo do penaltového rozstřelu. V něm byli úspěšnější hosté a z atraktivního duelu s lídrem soutěže vytěžili dva body.

Želatovice - Dolany 3:1 (3:0)

Zdroj: Youtube

Po třech minutách hry slavil první gól tým Želatovic v utkání proti Dolanům. O půl hodiny později se domácímu týmu podařilo vedení navýšit, hosté navíc šli záhy do oslabení kvůli druhé žluté kartě za kritiku rozhodčího. Těsně před poločasovou přestávkou Želatovice přidaly třetí gól a ve druhém dějství uhlídaly pohodlný náskok.

Jeseník - Lipová 5:0 (2:0)

Zdroj: Youtube

Úvodní fáze zápasu se nadmíru vydařila mužstvu z Jeseníku. Hosté z Lipové inkasovali během 17 minut hned dva góly a Jeseničtí vykročili za úspěšným výsledkem. Pět minut po přestávce navíc přidal Petr Kutal svůj druhý zásah v utkání a stav byl už 3:0. V závěru ještě upravili domácí podobu skóre dalšími trefami na konečný jednoznačný poměr 5:0.

Rapotín - Ústí 3:4 (1:3)

Zdroj: Youtube

Přestřelku nabídlo střetnutí Rapotína proti Ústí. První poločas se výrazně lépe vydařil hostům z Hranicka. Ústí vstupovalo do druhého dějství s dvougólovým náskokem a po čtvrthodině upravil Jan Nehyba skóre třetím zásahem v utkání na 2:4. Domácí o pět minut později snížili na rozdíl jediné branky, ve zbývajících minutách zápasu už ale na remízový výsledek nedosáhli.

Litovel - Velké Losiny 1:4 (0:3)

Zdroj: Youtube

Litovel v 10. kole nestačila na Velké Losiny. Hosté ze Šumperska v prvním poločase třikrát skórovali a vytvořili si velmi slibnou pozici do druhé fáze zápasu. Dvacet minut po pauze navýšil v dresu Velkých Losin už na 0:4 Tomáš Indra. Domácí si připsali už pouze čestný zásah v závěrečných minutách.

Mohelnice - Lutín 4:0 (3:0)

Zdroj: Youtube

Už v prvním poločase vykročili za vítězstvím fotbalisté Mohelnice proti Lutínu. Obranu Sigmy překonali během úvodní pětačtyřicetiminutovky hned třikrát. Hostující tým na defenzivu Mohelnických v celém utkání recept nenašel, naopak v útoku si na druhé straně věděl rady Daniel Ryba. V 58. minutě už měl na kontě třetí zásah, a mohl se tak radovat z hattricku.