Osmatřicetiletý fotbalista zaujal místo na pravém kraji obrany, přesto byl u všeho podstatného. První branku sám vstřelil a v závěru poločasu parádně nacentroval míč, po kterém poslal Určice do vedení 2:1 Žáček.

„Všechny góly padly ze standardních situací. Tím jsme Určice dostali do hry, protože tam mají Kobyla, který je schopný standardky parádně kopnout. Z toho soupeř těžil nejvíc,“ uznal kvality Davida Kobylíka trenér béčka Nových Sadů Miroslav Lojka.

Kobylík hlasitě dirigoval celý svůj tým, kopal veškeré standardky a navíc si perfektně plnil defenzivní úkoly. „Hrál pravého obránce a s jeho zkušenostmi se naši hráči přes něj ani nedostali,“ konstatoval Lojka.

Přesto se ve druhé půli dostaly Nové Sady k vyrovnání. Předcházel mu ovšem sporně nařízený rohový kop. „Soupeř (Anh Tuan Nguyen) rozhodčí na dotaz řekl, že neví, jestli hlavičkoval, což jasně ví. To je pro mě zklamání, ale bohužel tak to je. Na fair-play se nehraje,“ konstatoval Kobylík.

Jeho tým při dohadech ztratil koncentraci a zkušený Josef Drábek zajistil výsledku remízovou podobu. „Přestali jsme se koncentrovat, po rohu přišel faul na našeho bránícího hráče. Nebudeme se ale vymlouvat, spíš mě mrzí, že ten kluk řekl, že neví,“ uvedl Kobylík.

Penaltový rozstřel nenabídl podobný obrázek, jako v prvním kole, kdy Nové Sady hostily Slavonín. Tentokrát všichni domácí exekutoři proměnili a brankář Šarman na šestý pokus vychytal určického Bureše.

„Kluci si dneska věřili, řekli si, že ten bod navíc musejí urvat. Kopali je zodpovědně, pak nás podržel gólman, který jednu penaltu chytil a tím se rozhodlo,“ chválil trenér Lojka.

Nové Sady si připsaly třetí výhru sezony. „Spojeni jsme, je to důležité i po psychické stránce. I když jsme doma ztratili bod, tak jsme urvali vítězství na penalty. Byla to asi zasloužená remíza, i když jsme ke konci měli proměnit dvě šance, kterými bychom to strhli na naši stranu,“ zhodnotil kouč domácího celku.

S dělbou bodů byl nakonec spokojen i jeho protějšek. „Asi spravedlivá remíza. Bylo to bojovné utkání z obou stran, spousta soubojů na malém hřišti. Škoda penalt, ale kluci tam nechali všechno. Byla to válka, které se přizpůsobily oba mančafty,“ doplnil hrající kouč Určic David Kobylík.

FK Nové Sady B – TJ Sokol Určice 2:2 (1:2), pen.: 6:5

Branky: 35. Musil, 69. Drábek – 21. Kobylík, 45. Žáček. Rozhodčí: Čampišová – Polanský, Drápal. ŽK: Dokoupil, Nguyen – Šnajdr, Kobylík, Žáček. Diváci: 85.

Nové Sady B: Šarman – Dokoupil, Drábek (90. Urbánek), Steklý, Kopp (17. Ronza), Škrabal (71. Repčík), Richter (75. Kubáček), Blaha, Musil (84. Klobouček), Smrček, Nguyen. Trenér: Miroslav Lojka.

Určice: Navrátil – Slezák (79. Rotschedl), Frehar, Zelina, Mariánek, Bureš, Halouzka, Šnajdr, Paul (61. Mašek), Kobylík, Žáček (86. Handl, 90. Šlézar). Hrající trenér: David Kobylík.