„Ale o mě to vůbec není. Je to o mužstvu, že maká a o tom, že hráči chtějí,“ prohlásil Kobylík.

Na Nových Sadech jste nakonec prohráli 2:3 po penaltovém rozstřelu. Mohli jste mít i víc než jeden bod?

To ano, ale asi to byla spravedlivá remíza. Bylo to bojovné utkání z obou stran na malém hřišti se spoustou soubojů. Já bod beru, škoda těch penalt. Kluci nechali na hřišti všechno, byla to válka a jsem rád, že se nikdo na obou stranách nezranil.

Jak jste viděl situaci před vyrovnávacím gólem domácích na 2:2?

Měl být odkop od brány pro nás, jenže z toho byl nakonec roh pro domácí. Když se soupeře (Anh Tuan Nguyen) rozhodčí zeptala, řekl, že neví, jestli hlavičkoval. Což jasně ví. To je pro mě zklamání, bohužel, na fair-play se nehraje.

Miroslav Lojka, David Kobylík
Kobylíka zklamal soupeř, Určice braly na Nových Sadech bod

Ztratili jste před rohovým kopem koncentraci?

Ano, navíc přišel faul na našeho bránícího hráče. Ale nebudeme se vymlouvat. Spíš mě mrzí, že ten kluk řekl, že neví…

Jeden gól jste vstřelil, před druhým dobře rozehrál standardní situaci. Jak náročné je pro vás z pozice pravého beka hlasitě dirigovat mančaft, kopat všechny standardky a plnit si i defenzivní úkoly?

Já jsem hlavně trenér. Hraju, protože si myslím, že mužstvo pak vypadá líp, organizovaněji. Ale není to vůbec o mně. Je to o mužstvu, že maká a o tom, že hráči chtějí. Já jsem se vrátil po zdravotní pauze, po dvou měsících a kluci zase začali makat. Máme sérii tří zápasů, ve kterých jsme bodovali, takže je to spíš o klucích. Já mužstvo hlavně trénuji.

Zdravotní pauza a operace ruky vás připravila o Zápas století na Sigmě. Hodně vás to mrzelo?

Mrzelo mě to moc, mrzelo mě to strašně. Ale jsem rád, že mi kluci aspoň dali dres, který mi zůstal. Věděl jsem, že tam mám být, Sigma mě pozvala, takže jsem měl radost, ale na druhou stranu mě mrzelo, že jsem nemohl být na hřišti.

S jakými ambicemi půjdete do zbytku podzimu?

My jsme uprostřed tabulky, zhruba tam, kde jsme chtěli být. Měli jsme sérii těžších zápasů, které jsme nezvládli, teď hrajeme s tabulkově vyrovnanějšími mužstvy. Chceme se pohybovat mezi šestým až jedenáctým místem a budovat tým, protože máme pět kvalitních dorostenců, kteří nám do roka přijdou a máme kvalitní kluky, kteří se zlepšují a chtějí pracovat. Pro mě je to v tomhle smyslu dobrá práce.

Domácí zápasy musíte hrávat v Kralicích na Hané…

V Kralicích budeme hrát celý podzim, takže vlastně pořád hrajeme venku. Bodový zisk je tím pádem relativně slušný.