V polovině ledna oznámil Zdeněk Pospíšil vedení Tatranu, že na postu hlavního kouče Litovle končí. Jako důvod uvedl disciplínu hráčů a nespokojenost s posílením kádru.

„Vedení se o nové hráče vůbec nestaralo. Musel jsem si je shánět sám. Některé jsem měl domluvené. Chtěl jsem mít adekvátní hráče na krajský přebor, abychom v soutěži mohli konkurovat. Na dvou trénincích se ale sešlo vždy jen sedm hráčů. Navíc se jim nelíbila příprava zaměřená na fyzičku. V krajském přeboru nejde, aby hráli jen fotbálek,“ řekl tehdy Pospíšil Deníku.

Krajský přebor: Litovel - Mohelnice
Fotbalová Litovel je bez trenéra! Proč skončil? Výsledky za tím nejsou

Nicméně náhradu již klub má. Je jí Ladislav Gallo, který ještě na podzim vedl v I. A třídě Olešnici, s níž zakončil podzim na posledním místě. V zimě však u týmu po několika letech skončil.

Trenér Olešnice u Bouzova Ladislav Gallo.Trenér Ladislav Gallo.Zdroj: Deník / Miroslav Mazal

Dlouho bez práce ale nebyl a ještě se posouvá o soutěž výš do krajského přeboru. „Jednání proběhla na úrovni, všechno je v pohodě a jsme s koučem spokojeni,“ řekl předseda klubu Alexandr Kučera.

Ladislav Gallo už pár tréninků vedl, na úvodním přípravném duelu s Červenkou (5:3) však chyběl. „Má ještě nějaké pracovní závazky a je na čtrnáct dní mimo. Ale předal nějaké noty, jak se má tým připravovat,“ poodhalil Kučera.

Litovel se bude chtít na jaře posunout směrem nahoru z dvanácté příčky. „Kdybychom si od nového trenéra neslibovali posun, tak bychom ho neangažovali,“ dodal předseda.

Fotbal na sněhu. Devatenácka Šumperku v přípravě přestřílela Rapotín
Velký přehled: Kdy začíná příprava týmů z KP a jaký mají program přáteláků?

Návrat se nekoná

Podle původních předpokladů, kdy se do Litovle měli vrátit z Rakouska bratři Lukáš a Petr Heinzové, se tak nestane. Oba dali přednost nabídce z Olešnice a už jsou hráči posledního týmu I. A třídy, skupiny A, který zbrojí na záchranu v soutěži.

Nicméně by klub rád přivedl nové hráče. „Posily jsou rozjednané,“ uzavřel Alexandr Kučera.

Konice (v bílém) ve šlágru I.A třída padla s Olešnicí rozdílem jediné branky - 1:2. 26.9. 2021 Ladislav Gallo, Martin Bačík
Velké změny hlásí poslední Olešnice. Nový kouč, návraty i posily. Co sponzor?